Adventurile lui Micuțul Gărgăriță – poveste de adormit copiii

“Adventurile lui Micuțul Gărgăriță”

Era odată un mic gărgăriță numit Guguță, care trăia într-un pădurice frumos din ținutul feeric al Poveștilor. Guguță era tare curios și mereu în căutarea aventurilor. Într-o zi, când soarele începea să se ascundă pe cer, Guguță a găsit o carte veche, cu coperte de catifea și pagini aurite. Pe copertă era scris cu litere de aur “Povești magice pentru cei mici”.

Curios să afle ce se ascunde în această carte, Guguță a deschis-o cu grijă, iar pe măsură ce citea povestea, se întâmpla ceva magic. El se trezi în mijlocul pădurii fermecate, într-o lume plină de creaturi fantastice.

Prima creatură pe care o întâlni fusese o rândunică vorbitoare pe nume Călătorul. Călătorul i-a spus că pentru a se întoarce acasă, Guguță trebuie să parcurgă trei probe și să demonstreze că merită să se întoarcă în lumea lui reală.

Prima probă era să găsească lacul fermecat. În această lume, lacul era ascuns în vârful unui munte înalt, acoperit cu zăpadă veșnică. Guguță a pornit pe acest drum aventuros, trecând prin munți și păduri, în căutarea lacului. A întâlnit creaturi fantastice, ca zânele jucăușe și unicornii blânzi, care i-au arătat calea.

După multe zile de călătorie, Guguță a ajuns în fața lacului fermecat. Apa era cristalină și avea puteri magice de vindecare. Deodată, unul dintre peștii aurii care înoată în lac a sărit și i-a dat lui Guguță un clopoțel argintiu. Acesta era cheia pentru a trece de a doua probă.

A doua probă era să cucerească inima dragonului adormit. Guguță s-a înfățișat în fața dragonului și a început să cânte dulce o melodie. Dragonul s-a trezit și i-a zâmbit în semn de recunoștință pentru melodia minunată. Guguță a primit de la dragon o perie ce făcea visurile să devină realitate – cheia ultimei probe.

Ultima probă era să găsească cărțile magice pe care dragonul le ascundea în peșteră. Cu ajutorul periei magice, Guguță a făcut cărțile să apară în fața lui și a aflat că fiecare carte conținea o poveste de colectat. Guguță a strâns toate poveștile și s-a întors în mijlocul pădurii fermecate.

Rândunica Călătorul l-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze și i-a spus că a trecut cu brio toate probele. În acel moment, Guguță a închis ochii și s-a trezit în camera lui. Cartea era încă în mână, dar acum era plină de povești scrise de el.

De atunci, Guguță a devenit cunoscut ca Micuțul Gărgăriță, povestitorul minunat care adormea copiii cu aventurile sale magice și pline de fantezie.

Etichete: poveste pentru copii, povesti de adormit copiii, aventuri magice, lacul fermecat, dragon, unicorn, zane, cărți magice, creaturi fantastice, povestitor.