Adventurile prietenilor din Pădurea Fermecată – poveste scurta pentru copii

“Adventurile prietenilor din Pădurea Fermecată”

A fost odată într-o pădure fermecată un grup de prieteni neobișnuiți. În fiecare zi, Veverița, Ursulețul și Iepurașul se întâlneau într-un loc secret și aveau parte de cele mai frumoase aventuri.

Intr-o dimineata, Veverița s-a trezit cu o idee extraordinară. Ea a găsit o hartă veche în copacul său preferat, care arăta o comoară ascunsă în adâncurile pădurii. Prietenii nu au stat pe gânduri și au hotărât să plece în această călătorie palpitantă.

Prima probă a fost să treacă prin Aleea Umbrelor. În timpul zilei, copacii arătau ca niște umbre întunecate, iar sunetele înfiorătoare îi înspăimântau. Dar prietenii au rămas împreună și și-au oferit sprijinul reciproc. Ajunși la capătul aleii, au fost întâmpinați de un cer senin și o lumină caldă, care i-a încurajat să meargă înainte.

Următoarea provocare a fost să treacă peste Râul Înghetat. Era atât de rece că apa se transformase în gheață, dar prietenii și-au propus să învingă această probă. Înarmați cu patine de gheață, au alunecat peste râu și au reușit să ajungă pe malul celălalt cu bine.

Apoi, au ajuns în Ținutul Florilor, unde toate plantele erau deosebit de colorate și parfumate. Fiecare prieten și-a ales floarea preferată, iar Veverița a încremenit când a văzut o floare ciudată și misterioasă care strălucea. Ea a hotărât să o ia cu ea pentru a o proteja.

În cele din urmă, au ajuns la locul marcat pe hartă ca fiind ascunzătoarea comorii. Dar, în loc de o comoară de aur și pietre prețioase, au găsit o casă micuță. Era Casa Magicienilor, locul unde toate visele se îndeplinesc. Magicienii le-au spus prietenilor că adevărata comoară este prietenia lor și aventurile pe care le-au trăit împreună.

Cu inima plină de bucurie și recunoștință, prietenii s-au întors acasă. De atunci, povestea aventurilor lor a rămas în inimile lor și a devenit un motiv de bucurie și inspirație pentru toți copiii din pădure.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copii, aventuri, prietenie, pădure fermecată