Albă ca zăpada – rezumat

Povestea „Albă ca Zăpada” este mult mai mult decât o simplă poveste cu o prințesă frumoasă și o regină rea. Este o poveste despre frumusețe, gelozie, supraviețuire și iubire. În această versiune alternativă, povestea capătă noi nuanțe și detalii, adâncindu-se în psihologia personajelor și explorând mai multe aspecte ale poveștii.

Într-un regat departe, trăia o împărăteasă înțeleaptă și puternică. Într-o zi, împărăteasa se înțepă cu acul de cusut și trei picături de sânge căzură pe zăpadă, creând un contrast uimitor. Fascinată de acest contrast, împărăteasa își dorește o fiică cu pielea albă ca zăpada, buzele roșii ca sângele și părul negru ca abanosul. Și așa, prințesa Albă ca Zăpada se naște, aducând cu ea speranța și frumusețea în regat.

Dar viața nu a fost ușoară pentru Albă ca Zăpada. Mama ei moare la scurt timp după nașterea ei, lăsând-o în grija tatălui ei, regele. În timp ce regele încearcă să-și găsească alinarea în brațele noii sale soții, o femeie frumoasă, dar mândră și geloasă, regina vitregă, inima Albă ca Zăpada se umple de tristețe și singurătate.

Regina vitregă posedă o oglindă fermecată, care nu numai că îi arată cea mai frumoasă femeie din regat, dar îi și vorbește. Această oglindă devine sursa de gelozie și răutate a reginei. În fiecare zi, regina se uită în oglindă și întreabă: “Oglindă, oglindă, cine-i cea mai frumoasă din țară?”. Și oglinda îi răspunde mereu: “Tu ești cea mai frumoasă, dar Albă ca Zăpada e frumoasă de zece ori mai mult”.

În ciuda iubirii și protecției pe care le primește de la cei din jur, Albă ca Zăpada simte că nu aparține cu adevărat acestui loc. Ea se simte înstrăinată și neînțeleasă, iar această neînțelegere o face să fie o pradă ușoară pentru planurile malefice ale reginei vitrege.

Regina vitregă, geloasă pe frumusețea Albă ca Zăpada, încearcă să o elimine din viața ei. Într-o zi, regina îi poruncește unui vânător să o ducă pe Albă ca Zăpada în pădure și să o ucidă. Dar vânătorul, mișcat de inocența și frumusețea prințesei, nu poate să îi facă rău și o lasă să fugă în pădure.

Albă ca Zăpada rătăcește prin pădure și găsește adăpost în casa celor șapte pitici. Acești pitici, cu personalitățile lor unice și inimile lor bune, o ajută și o protejează pe prințesă. Ei îi oferă un cămin cald și o învață să se descurce în lumea nouă în care se află.

Între timp, regina vitregă nu se dă bătută și încearcă de mai multe ori să o ucidă pe Albă ca Zăpada. Ea folosește diferite dispozitive magice, cum ar fi o cordeluță, un pieptene și un măr otrăvit. Dar fiecare plan al reginei vitrege este învins de bunătatea și curajul prințesei și de ajutorul piticilor.

La finalul poveștii, un prinț tânăr și chipeș intră în scenă. Atrăs de frumusețea și curajul Albă ca Zăpada, el o sărută și o trezește din somnul indus de mărul otrăvit. Dragostea dintre ei este atât de puternică încât regina vitregă nu mai are nicio șansă. Prințesa Albă ca Zăpada și prințul se căsătoresc și trăiesc fericiți în regatul lor, în timp ce regina vitregă primește o pedeapsă pentru faptele sale rele.

Această versiune alternativă a povestii „Albă ca Zăpada” ne arată că frumusețea nu este doar o caracteristică fizică, ci și o virtute interioară. Prințesa Albă ca Zăpada învață că puterea de a învinge răutatea și de a găsi fericirea se află în interiorul ei, iar iubirea adevărată este cea care aduce adevărata fericire în viața noastră.