Avionul fermecat în Țara Norilor – poveste scurta pentru copii

“Avionul fermecat în Țara Norilor”

Era odată un băiețel pe nume Andrei, care își dorea să zboare într-un avion. De fiecare dată când vedea un avion trecând pe cerul înstelat, inima lui se umplea de dorință și își imagina cum ar fi să se ridice în aer și să exploreze lumea de sus. Cu toate acestea, Andrei era prea mic să zboare singur și părinții săi îl asigurau mereu că momentul va veni cândva.

Într-o seară, în timp ce privea cerul înstelat prin fereastra camerei sale, Andrei auzi un sunet ciudat. Curios, își îndreptă privirea către sursa sunetului și văzu un avion micuț, strălucitor și într-un fel diferit de cele pe care le văzuse până atunci. Într-o clipă, avionul ateriză în curtea lui Andrei, scuturându-i în jur frunzele copacilor și făcându-l pe băiețel să tresară de emoție.

Cu sufletul plin de curiozitate, Andrei se apropie de avion și îl atinse ușor. Deodată, o voce magică se auzi din interiorul avionului: “Bună, Andrei! Sunt avionul tău fermecat și te-am ales pe tine să descoperim împreună Țara Norilor!”

Băiețelul nu își putea crede urechilor și ochilor. Într-un zgomot al aripilor, avionul prindea viață și se înălță în aer, înconjurat de o mare de nori pufoși și albi. Ei zburară deasupra munților înzăpeziți și a râurilor cristaline, iar Andrei simți că lumea întreagă era plină de magie și aventură.

Ajungând în Țara Norilor, Andrei își întâlni prieteni neobișnuiți: o pasăre care cânta cu vocea sa fermecată, un iepuraș cu aripi delicate și un balaur simpatic. Cu toții îl călăuziră pe băiețel prin minunile lor ascunse, într-o călătorie plină de descoperiri și învățături.

Pe măsură ce explorau Țara Norilor, Andrei și prietenii săi învățau că fericirea se găsește în lucrurile simple și în bucuria de a împărtăși aventurile cu cei dragi. Împreună, ei pictează pe cer arc-în-cieluri fermecate și zâmbeșc la fiecare răsărit și apus de soare.

După o călătorie plină de magie și prietenie, avionul fermecat îl aduse înapoi pe Andrei acasă, în brațele părinților săi. Băiețelul le spuse părinților despre minunea pe care o trăise în Țara Norilor și promisi că va păstra mereu în inima sa amintirea acestei aventuri extraordinare.

De atunci, Andrei își dorea mereu să zboare în Țara Norilor, iar părinții săi îl susțineau în visul său. Împreună, ei visează la o nouă aventură, în care Andrei va avea șansa de a explora încă o dată tărâmurile magice ale Țării Norilor.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, povesti de adormit copiii, Țara Norilor, avantură magică, prietenie, avion fermecat, copii.