Broscuta si fluturele fermecat – poveste scurta pentru copii

“Broscuta si fluturele fermecat”

A fost odata ca niciodata, intr-un mic lac ascuns intr-o padure fermecata, o broscuta pe nume Bobita. Bobita era o broscuta foarte curioasa si aventuroasa, mereu in cautare de noi prieteni si de noi aventuri. Intr-o zi insorita, Bobita pleca in cautarea unui loc minunat despre care auzise o poveste. Se spunea ca acolo traieste un fluture fermecat care poate realiza orice dorinta.

Dupa multe zile de calatorie printre livezi si flori parfumate, Bobita ajunse in sfarsit intr-un imens lan cu porumb. Cu fiecare pas pe care il facea, descoperea o noua minune a naturii si se bucura de frumusetea si linistea locului. Deodata, privind in departare, vazu un fluture stralucitor care zburda printre spicele de porumb.

Bobita era fascinata de frumusetea fluturelui si hotarata sa-l cunoasca. Asa ca, cu inima plina de emotie, se indrepta spre el. Cu fiecare pas, fluturele se apropia tot mai mult, iar Bobita putea vedea culorile vibrante ale aripilor sale.

Ajungand langa fluture, broscuta se bucura de privelistea incredibila pe care o oferea campul de porumb. Acolo, totul era atat de verde si de frumos, iar spicele de porumb se unduiau in vantul bland. Era un tablou perfect care le impresionase pe amandoi.

Fluturele fermecat, pe nume Florin, l-a salutat pe Bobita cu un zambet larg si o voce melodioasa. El ii povesti ca, de mici dimineti pana seara tarziu, aduce fericire in lanul cu porumb si le indeplineste dorintele copiilor care vin sa-l cunoasca. Cu fiecare aripa batuta, se spune ca Florin implineste cate o dorinta si face lumea mai buna.

Bobita era uimita si intreba cu nerabdare: “Poate sa-mi indeplineasca si mie Florin o dorinta?” Fluturele Zamolxis zambi si ii spuse lui Bobita ca are nevoie doar de o dorinta sinceră, iar el va face tot ce-i sta in putinta pentru a o indeplini.

Bobita, gandindu-se puternic, isi dorea sa-si gaseasca un prieten adevarat, cu care sa traiasca aventuri si sa exploreze lumea. Florin isi deschise aripile, iar intr-o secunda, o alta broscuta, pe nume Billy, aparuse langa Bobita.

Bobita si Billy se privira unul pe altul, iar apoi zambi. Erau prieteni neasteptati, dar pe deplin fericiti sa se fi gasit unul pe celalalt. Impreuna, ei pornira in aventuri nenumarate prin lanul cu porumb, dar si in alte locuri minunate din padurea fermecata.

Si asa, broscuta Bobita si broscuta Billy traiau fericite alaturi de fluturele Fermecat, Florin. Ei stiau ca aventurile lor vor continua mereu, iar prietenia lor va fi veche de o viata.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, broscuta si fluturele fermecat, aventura in lanul cu porumb, prietenie neasteptata, magie in natura, dorinte implinite, padurea fermecata.