Călătoria lui Petrică în lumea basmelor – poveste scurta pentru copii

Titlu: “Călătoria lui Petrică în lumea basmelor”

Într-un mic sat de la marginea pădurii trăia un băiețel numit Petrică. El era un copil vesel și curios, mereu în căutarea aventurilor.

Petrică avea o mare pasiune pentru lectură și adora să citească povești. Cărțile erau prietenii lui cei mai buni, îl transportau în lumi fantastice și îi deschideau porți către imaginație.

Într-o zi, Petrică găsi în bibliotecă o carte veche și misterioasă. Pe coperta ei era scris: “Călătoria în lumea basmelor”. Fără să stea prea mult pe gânduri, Petrică se așeză în fotoliu și începu să citească.

Pe măsură ce citea cu mare încântare, dintr-odată, se întâmplă o minune. Paginile cărții începură să prindă viață, iar personajele basmelor să se desprindă de pe pagini și să prindă viață.

În curând, în sufragerie apăru Prințesa Aurora, cea cu părul lung și blond și rochia strălucitoare, care îl rugă pe Petrică să o ajute să găsească mărul magic pentru a salva regatul de un vrăjitor rău.

Petrică și Aurora călătoriră prin pădurea fermecată, în căutarea mărului magic. Pe drum, întâlniră pitici simpatici, o broască vorbitoare și un dragon jucăuș. Fiecare personaj le oferea câte o indiciu prețios în căutarea lor.

După multe aventuri, ajunseră într-o grădină fermecată unde crescuse mărul magic. Petrică se cățără în copac și, cu multă îndemânare, reuși să smulgă mărul de pe crengi.

Prințesa Aurora se bucură enorm și, cu mărul în mână, porniră înapoi spre castel. Vrăjitorul rău își întâmpină invadatorii cu tot arsenalul de magie, dar Petrică și Aurora se ajută reciproc și reușesc să-l învingă.

Regatul era salvat, iar Prințesa Aurora îl răsplăti pe Petrică cu un dar special – o carte magică ce îl va călăuzi mereu în lumea basmelor.

Cu o ultimă îmbrățișare, Prințesa Aurora se întoarse în povestea ei, iar Petrică se trezi în fotoliul din sufragerie. Părea că totul fusese doar un vis, dar în mână mai ținea cartea magică.

De atunci, Petrică trăi multe alte aventuri în lumea basmelor, alături de personajele preferate. El știa că în cărți se ascundeau tărâmuri minunate și că lectura îl putea duce oriunde își dorea.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, călătorie în lumea basmelor, aventuri, magie, personaje fantastice, carte magică, imaginație.