Călătoria magica printre stele – poveste scurta pentru copii

Povestea fermecată a cărții magice

Era odată într-un mic sat o bibliotecă plină de cărți frumoase și interesante. Printre ele se afla și o carte cu puteri magice, ascunsă într-un colț uitat de toți. Această carte magică avea puterea de a aduce la viață poveștile și de a le transforma în realitate.

Într-o zi, un băiețel curios pe nume Alex a intrat în bibliotecă și s-a apropiat de rafturile pline de cărți. În căutarea unei povești captivante de adormit, ochii lui au căzut pe vechea carte magică. Curios, a deschis-o și citind titlul – “Călătoria magica printre stele” – a simțit un fior de nerăbdare care i-a învăluit sufletul.

Alex a citit cu atenție primul rând din poveste și, deodată, în camera lui, s-a deschis o fereastră către cerul înstelat. A fost atât de uimit încât a sărit direct în poveste și a început să exploreze universuri noi și magice.

Acolo, el s-a întâlnit cu personaje fantastice cum ar fi Zâna Zburătoare și Veverița Vorbitoare. Aceste personaje îl însoțeau pe Alex în fiecare aventură și îl ajutau să treacă peste diverse obstacole.

Călătoria lor i-a purtat prin păduri fermecate, castele învolburate de vrajă și chiar pe tărâmul norilor. În fiecare loc, Alex a învățat lecții importante despre curaj, prietenie și iubire.

În cele din urmă, după o serie de aventuri palpitante, Alex și prietenii lui s-au întors acasă. Părinții lui l-au găsit așezat pe pat, cu ochii închiși și zâmbetul pe buze.

Cu fiecare pagină parcursă, Alex simțea cum somnul îl cuprinde pe neobservate. Când povestea s-a sfârșit, el a adormit linistit, având în inima lui amintiri magice și o dorință nestăvilită de a călători din nou în lumea poveștilor.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, carte magica, aventura, prietenie, curaj, iubire, călătorie magica, personaje fantastice.