Calatoria vrajitoarei prin Taramul Fermecat – poveste de adormit copiii

“Calatoria vrajitoarei prin Taramul Fermecat”

Era odata ca niciodata o vrajitoare buna pe nume Agatha, care locuia intr-o casuta mica si cocheta, chiar la marginea unui padure fermecata. Agatha era cunoscuta in intregul regat pentru puterile sale magice si pentru povestile fabuloase pe care le inventa. Toata lumea iubea sa o asculte, mai ales copiii din sat.

Intr-o seara, Agatha a decis sa porneasca intr-o calatorie prin Taramul Fermecat, pentru a gasi ingredientele magice necesare pentru a crea o noua poveste de adormit copiii. A strans in ghiozdanul sau toate obiectele de care avea nevoie: o carte veche cu vraji, o lanterna fermecata si o poarta magica care ii permitea sa patrunda in lumi nemaivazute.

Inainte de a pleca, Agatha si-a rugat toate animalele padurii sa aiba grija de casa ei si de gradina, iar pisica ei, Zuzu, a promis ca va veghea asupra lor. Apoi, vrajitoarea a apasat ferm pe poarta magica si s-a trezit intr-un peisaj fantastic, plin de copaci infloriti si criptite colorate.

Agatha a inceput sa exploreze cu incantare Taramul Fermecat, trecand prin lumi bestiale, castele fermecate si lacuri cristaline. Pe parcursul calatoriei sale, a intalnit zane zglobii, elfi jucausi si un dragon prietenos, care i-au aratat locurile cele mai magice din toata lumea. Vraja Agathei a stralucit de fiecare data cand a deschis cartea veche, iar povestile au prins viata sub ochii copiilor fermecati.

Insa, Agatha simtea ca lipseste ceva important pentru povestea sa. Intr-o noapte, a poposit intr-un orasel mic, ascuns intre dealuri verzi, unde copiii erau tristi si nelinistiti. Curioasa, a inceput sa intrebe de ce sunt asa suparati si i s-a spus ca un monstru mare si infricosator bantuie prin padurea din apropiere si ii sperie pe toti.

Fara ezitare, Agatha s-a hotarat sa infrunte monstrul si sa-l faca sa plece. Pregatindu-se cu vraji puternice si curaj in inima, s-a indreptat spre padurea intunecata. Acolo, a gasit o creatura uriasa, dar cu o privire trista. Agatha i-a vorbit cu blandete si i-a spus ca tot ce doreste este sa aduca bucurie si fericire in inimile copiilor.

Monstrul a fost profund miscat si a acceptat sa plece daca Agatha ii va spune o poveste frumoasa despre prietenie si curaj. Vrajitoarea, cu carisma sa, i-a povestit despre prietenia dintre un ursulet timid si o vulpe vicleana, care au invatat sa se ajute reciproc si au infruntat impreuna orice obstacol.

Monstrul s-a simtit inspirat de poveste si a promis ca nu va mai speria niciodata. Agatha s-a intors in oraselul mic, unde copiii au fost foarte fericiti sa auda ca monstrul nu mai este o amenintare. In semn de multumire, Agatha le-a povestit cea mai minunata poveste de adormit copiii pe care a inventat-o vreodata.

In cele din urma, vrajitoarea s-a hotarat sa se intoarca acasa, dar nu inainte de a-i multumi dragonului, zanelor si elfilor pentru ajutorul lor. A trecut prin poarta magica si s-a trezit in fata casutei sale mici si cochete. Zuzu, pisica ei, a venit in graba si i-a sarit in brate, bucuroasa sa o revada.

Agatha s-a asezat pe canapea, extenuata dar plina de bucurie. Cu gandul la aventurile sale incredibile, a adormit imediat, stiind ca povestile sale magice vor rasuna inca mult timp in inimile celor mici.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, Agatha vrajitoarea, Taramul Fermecat, prietenie, curaj, aventura, zane, dragon, personaje fantastice.