Calatorie in lumea viselor – poveste scurta pentru copii

“Calatorie in lumea viselor”

Era odata un baietel pe nume Alex, care adora sa citeasca povesti si sa se imagineze ca face parte din ele. Intr-o seara, inainte de culcare, mama lui ii aduse o carte noua, numita “Calatorie in lumea viselor”. Alex era foarte incantat si abia astepta sa se afunde in poveste.

Dupa ce s-a imbracat in pijamale si si-a pus dinţii de lapte, Alex s-a intins in pat si a deschis cartea. Pe masura ce citea, povestea prindea viata, iar el se regasea in mijlocul aventurilor.

In poveste, Alex era un mic explorator curajos, care isi propusese sa gaseasca cele mai frumoase vise si sa le aduca inapoi cu el. Si uite asa, el porni intr-o calatorie incredibila prin lumea viselor.

Prima sa oprire a fost in “Padurea Amuzanta”, unde toti copacii aveau chipuri zambitoare si vorbeau vesel. Aici, Alex s-a jucat de-a v-ati ascunselea cu spiridusi si auzise glasul dulce al zanei povestilor. Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Calatorie in lumea viselor.

Urmatoarea destinatie a fost “Oceanul Veselelor Creaturi”. Acolo, Alex a inotat alaturi de pestisori colorati si a facut cunostinta cu o sirena frumoasa. Ea ii povesti despre comorile ascunse ale oceanului si-l invita sa exploreze impreuna. Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Calatorie in lumea viselor.

In continuare, Alex s-a trezit in “Oraselul Jucariilor”, unde toate jucariile prindeau viata. El a avut sansa sa vorbeasca cu un ursulet de plus prietenos si sa se plimbe cu un carusel fermecat. Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Calatorie in lumea viselor.

Dar cea mai fascinanta experienta a fost atunci cand Alex a ajuns in “Taramul Ursilor Pufosi”. Acolo, el a descoperit un castel imens, unde toti ursii pufosi traiau fericiti. S-a asezat la o masa imensa si a savurat prajiturele delicioase cu ursii si cu alaiul lor. Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Calatorie in lumea viselor.

Dupa aceste aventuri minunate, Alex s-a intors acasa cu inima plina de bucurie. Mama lui il astepta deja, cu o cana de lapte cald si un sarut de noapte buna. El s-a culcat linistit si a visat povestea in continuare, pentru ca lumea viselor nu se termina niciodata.

Si astfel, Alex a invatat ca, prin puterea imaginatiei, putea trai cele mai frumoase aventuri chiar inainte de culcare. Povestile ii vibrain suflet si ii aduceau linistea necesara pentru un somn odihnitor. Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Calatorie in lumea viselor.