Calul fermecat din Padurea Fermecata – poveste scurta pentru copii

“Calul fermecat din Padurea Fermecata”

A fost odata ca niciodata, intr-o padure indepartata, o familie de vulpi. Mama vulpe si cei trei pui, Rusu, Negru si Alb, traiau fericiti si linistiti in adancurile Padurii Fermecate. Acolo, plantele vorbeau, copacii danseau, iar animalele comunicau prin cantecul lor fermecat.

Intr-o zi frumoasa de vara, pe cand puii de vulpe se jucau veseli, au auzit un noian de pasi grabiti. La scurt timp, a aparut un cal fermecat, cu o crupa aurie si coama argintie. Calul stralucea intr-un mod unic, iar ochii lui emanau lumina.

Magicianul Calin, stapanul calului fermecat, cobori din sa si se apropie de vulpile curioase. Spuse: “Dragi vulpite, am nevoie de ajutorul vostru. Calul meu fermecat s-a pierdut in padure, iar eu nu mai stiu cum sa-l gasesc.”

Vulpita mama, avand inima blanda, privi spre puii ei si spuse: “Dragii mei, va rog sa-i ajutati pe Calin si pe calul sau fermecat sa se regaseasca. Sa plecati impreuna si cautati prin padure, iar daca il veti gasi, veti fi rasplatiti cu puterea de a vorbi cu toate animalele padurii.”

Rusu, Negru si Alb au pornit fericiti in cautarea calului fermecat. Au strabatut padurea in lung si-n lat, insa calul nu se afla nicaieri. Abia cand ajunsera la marginea padurii, vazura o poiana plina cu flori multicolore. Calul fermecat statea acolo, plin de tristete si singuratate.

Puii de vulpe se apropie de el cu grija si incepu sa vorbeasca cu el. Calul povesti ca s-a pierdut in adancurile padurii cand incerca sa evite o capcana pusa de vanatori. De atunci, nu mai stia cum sa se intoarca acasa.

Rusu, Negru si Alb se gandira imediat cum sa-l ajute pe calul fermecat. Rusu, cel mai viteaz, propuse sa mearga in spatele calului si sa-l conduca pe drumul cel bun, iar Negru si Alb sa mearga in fata si sa caute indicii.

Astfel, puii de vulpe incepu sa se indeplineasca misiunea lor cu multa indemanare. Rusu ii indica calului fermitatea cu care trebuia sa mearga, iar Negru si Alb gasira urme de potcoave pe care calul le lasase in urma.

Cu ajutorul coordonarii perfecte dintre ei, reusira sa conduca calul fermecat inapoi catre Magicianul Calin. Calul se bucura teribil cand il revazi pe Magicianul Calin si, la randul sau, Calin era atat de fericit ca isi reavuse prietenul fermecat.

In semn de multumire, Magicianul Calin isi indeplini promisiunea si le oferi puiilor de vulpe puterea de a intelege si vorbi cu toate animalele padurii. Acum, puteau asculta povestile pasarilor, intelege conversatiile furnicilor si juca cu alte animale din padure.

Astfel, familia vulpe a devenit celebra in intreaga Padure Fermecata. Puii de vulpe isi foloseau puterile pentru a ajuta si a povesti altor animale din padure. Si astfel, Rusu, Negru si Alb traiau fericiti, raspandind bucurie si magie prin tot ceea ce faceau.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, cal fermecat, padure fermecata, puterea de a vorbi cu animalele, bucurie si magie.