Calutul curajos – poveste scurta pentru copii

“Calutul curajos”
Într-o frumoasă zi de vară, într-un mic sat, trăia un caluț numit Lucky. Acesta avea o blană aurie și ochi strălucitori, iar pe frunte avea o pată în formă de inimă. Era un caluț special, pentru că avea darul de a vorbi cu animalele din pădure.

În fiecare zi, Lucky se plimba prin lanurile înflorite ale satului și împărtășea vorbețe cu fluturii, albinuțele și păsările cântătoare. Însă, cel mai mult îi plăcea să se joace cu animăluțele din pădure, mai ales cu un iepuraș alb ca zăpada pe nume Bușică.

Bușică era un iepuraș curajos și aventuros. Împreună cu Lucky, el explora pădurea și descoperea tot felul de lucruri interesante. De când se cunoscuseră, deveniseră cei mai buni prieteni.

Într-o zi, când soarele răsărea pe cer, Lucky și Bușică se hotărâră să facă o călătorie îndepărtată. Ajunseră la o pădure adâncă și întunecată, în care trăiau animale sălbatice. Dar Lucky nu se temea, pentru că știa că are alături pe prietenul său curajos.

În timp ce se plimbau prin pădure, văzură o vulpe tristă și singură. Lucky se apropie de ea și întrebă cu grijă: “Ce te-a supărat, dragă vulpiță?”.

Vulpea îi povesti că în adâncul pădurii se afla o comoară magică, dar că nu avea curajul să o caute singură. Comoara era ascunsă într-o peșteră fermecată și se spunea că aduce fericire și bunăstare celor care o găsesc.

Lucky și Bușică ar fi vrut să ajute vulpea, așa că o însoțiră în căutarea comorii. Pe drum, întâlniră o broscuță înțeleaptă, care le dezvăluie locul în care se afla peștera fermecată.

Cei trei prieteni se aventurară în peșteră și, între labirinturile de cristale și cascade de diamante, găsiră comoara. Era o cutie micuță, dar plină de putere și magie.

Comoara le îndeplini dorințele, așa că Lucky și Bușică cerură ca toate animalele să fie în siguranță și ferite de primejdie. Vulpița ceru ca toți să aibă hrană din belșug, iar broscuța ceru ca natura să fie protejată și iubită de oameni.

După ce își îndepliniră dorințele, cei trei prieteni se întoarseră împreună la satul lor. Toate animalele le erau recunoscătoare și le promiseră să aibă grijă de pădure și de natură.

De atunci, Lucky, Bușică, vulpița și broscuța deveniseră eroii satului și fiecare copil din sat se bucura să audă povestea lor.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, cutie magica, prietenie, aventură, magie, animale.