Calutul curajos – poveste scurta pentru copii

“Calutul curajos”

Era odata un calut mic si curajos pe nume Milo. El locuia intr-o ferma mare unde se ingrijea de toti ceilalti animale si ii ajuta pe fermieri in munca lor de zi cu zi. Milo era mereu primul care se trezea dimineata si ultimul care se culca seara, tot timpul fiind plin de energie si dorinta de a ajuta pe cineva.

Intr-o zi, Milo a auzit o poveste despre un taram magic ascuns in spatele dealurilor. Acest taram magic era locuit de creaturi fantastice si se spunea ca acolo se afla o fantana magica care indeplinea orice dorinta. Milo a fost ferm hotarat sa mearga in aceasta aventura pentru a descoperi taramul magic.

Asa ca Milo a pregatit repede rucsacul cu provizii si s-a indreptat spre dealuri. Pe drum, el a trecut printr-un lan de porumb inalt si a auzit un zgomot ciudat. Acolo, printre plante, era ascunsa o cutie magica stralucitoare. Milo s-a apropiat curios si, din cutie, a aparut un magician cu barba alba si ochelari stralucitori.

Magicianul l-a salutat pe Milo si i-a spus ca cutia magica ii va conferi puteri magice pentru a-si implini dorintele. Milo s-a bucurat de aceasta oportunitate si a cerut ca puterile magice sa-i fie folosite pentru binele celorlalti.

Astfel, Milo a primit puterea de a vindeca animalele bolnave, de a ajuta oamenii sa rezolve problemele si de a aduce zambete pe fetele tuturor celor pe care ii intalnea. El s-a simtit foarte fericit pentru ca putea face lumea din jurul sau un loc mai bun.

Calutul curajos a pornit apoi spre taramul magic din poveste. Acolo, el a intalnit creaturi fantastice precum dragoni, zane si elfi. Milo a folosit puterile sale magice pentru a-i ajuta pe toti si a devenit un erou in ochii lor.

In cele din urma, Milo a gasit fantana magica. Acolo, el a scos o sticla goala si a cerut ca acest loc minunat sa fie pastrat mereu magic si plin de bucurie. Dorinta lui s-a indeplinit si taramul a ramas un loc special pentru totdeauna.

Dupa ce si-a petrecut ceva timp in taramul magic, Milo si-a dat seama ca era timpul sa se intoarca acasa. El isi lasa puterile magice in cutia stralucitoare si se intoarse la ferma. Cu toate acestea, el a ramas mereu un calut curajos si s-a dedicat ajutorului celorlalti.

Astfel, Milo a devenit legenda fermei, iar povestea lui a fost transmisa din generatie in generatie. Copiii ascultau cu nerabdare despre calutul curajos care a calatorit spre taramul magic si a folosit puterile sale magice pentru a aduce bucurie si fericire.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, calut curajos, taram magic, cutie magica, porumb, fermier, aventura, puteri magice, creaturi fantastice, erou.