Calutul curios – poveste de adormit copiii

“Calutul curios”

Erau odată doi frați, Alex și Ana, care locuiau într-o mică casă în mijlocul pădurii. În fiecare seară, înainte de culcare, mama lor le spunea câte o poveste de adormit. Dar într-o noapte, când mama era plecată, copiii s-au trezit cu dorința de a asculta o poveste nouă. Așa că s-au hotărât să caute o soluție singuri.

După ce s-au gândit bine, cei doi frați au decis să plece într-o aventură pentru a găsi povestea perfectă. Ei știau că în pădure locuiau animale vorbitoare, așa că sperau să găsească ajutor acolo. Cu inima plină de curaj și imaginație sălbatică, au poruncit calului lor de lemn să se transforme într-un cal magic, numit Calutul curios.

Și așa cum și-au dorit, calul de lemn s-a animat și a început să îi conducă prin pădure. Prima întâlnire a fost cu o familia de iepuri, care vorbeau și dansau în jurul unui foc mic de tabără. Alex și Ana i-au întrebat pe iepuri dacă știu vreo poveste minunată de adormit copiii. Iepurii i-au spus că știu o poveste despre o prințesă fermecată și un dragon fioros.

Cu povestea iepurilor în minte, frații au continuat călătoria alături de Calutul curios și au întâlnit o bufniță înțeleaptă și o vulpe isteață. Ambele animale au oferit idei de poveste fascinante și au încurajat frații să fie creativi și să își folosească imaginația.

Pe măsură ce călătoreau prin pădure, Alex și Ana au întâlnit o căprioară elegantă și un urs blând. Ambele animale le-au povestit despre magicieni și vrăjitori. Frații au fost extrem de încântați de aceste idei și s-au simțit inspirați să creeze o poveste magică, în care un mic vrăjitor își descoperă puterile și salvează regatul.

În cele din urmă, copiii au revenit acasă cu odată cu răsăritul soarelui, însoțiți de povestea lor nouă și de Calutul curios. Mama lor s-a întors acasă și a fost impresionată de aventura pe care cei doi frați o trăiseră.

În acea noapte, când s-au așezat în pat și mama a întins mâna să înceapă povestea, Alex și Ana au spus cu mândrie că vor să îi spună o poveste. Cu zâmbetul pe buze, și-au împărtășit povestea magică pe care o creaseră în pădurea fermecată.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, aventură, animale vorbitoare, imaginație, creativitate, vrăjitori, magie, familie.