Comoara din pădurea fermecată – poveste de adormit copiii

“Comoara din pădurea fermecată”

Era odată într-o pădure fermecată o comoară ascunsă, care aștepta să fie descoperită. În adâncul pădurii trăiau animăluțe de poveste, cu blănițe pufoase și ochi strălucitori. În fiecare seară, animăluțele se adunau în jurul unei mici luminițe, în timp ce un bătrân înțelept le spunea povești magice.

O zi, micuța vulpiță Zara a avut curaj să-l întrebe pe bătrânul înțelept despre comoara din pădure. Cu o voce calmă și înțeleaptă, bătrânul i-a spus că comoara era ascunsă undeva într-un loc misterios și că numai un copil curajos o putea găsi.

Zara s-a hotărât să pornească în căutarea comorii. Ea a pornit într-o aventură prin pădure, urmând un fir de lumină care o ghida într-un labirint de copaci și tufișuri. În timp ce Zara se apropia de comoară, păsările cântau în tufișuri, iar fluturii îi zburau în jur, dându-i curaj.

După o lungă călătorie, Zara a ajuns la o poiană ascunsă, plină de flori colorate și ierburi înalte. În mijlocul poienii, sub un copac bătrân și înțelept, se afla comoara. În timp ce își apropia lăbuțele de comoară, cutia strălucitoare s-a deschis și a dezvăluit o mână de pietre prețioase.

Deodată, în fața lui Zara a apărut un spiriduș magic, îmbrăcat într-o haină lungă și strălucitoare. Spiridușul i-a spus că acele pietre prețioase aveau puteri magice și că puteau aduce noroc și fericire oricui le-a găsit. Zara l-a întrebat cum poate folosi aceste pietre pentru a aduce fericire tuturor animăluțelor din pădure.

Spiridușul a zâmbit și a spus că Zara trebuie să împartă pietrele prețioase cu fiecare animal în parte. Astfel, Zara a început să ofere câte o piatră fiecărui animal pe care îl întâlnea în pădure. De fiecare dată când dădea o piatră, aceasta își schimba culoarea și strălucea într-un mod magic.

Animalele erau încântate de darurile lui Zara și simțeau cum puterea magiei le inunda inimile. Pădurea a devenit un loc plin de fericire și împlinire pentru toate animăluțele. Zara și tovarășii ei au continuat să dăruiască pietrele prețioase și să împartă bucurie în inimile tuturor.

Astfel, micuța vulpiță Zara a găsit mult mai mult decât o comoară ascunsă. Ea a descoperit puterea de a aduce bucurie și fericire celor din jurul ei. Fiecare animal și-a găsit locul în poveștile Zarei, iar pădurea fermecată a devenit un loc de poveste unde toți se adunau în fiecare seară, devenind prieteni pentru totdeauna.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, comoara ascunsa, pădure fermecată, animalute de poveste, aventură, curaj, puteri magice, bucurie, prieteni pentru totdeauna.