Comoara din Pădurea Fermecată – poveste scurta pentru copii

“Comoara din Pădurea Fermecată”

A fost odată ca niciodată, într-o lume plină de vrajă, o pădure fermecată în care trăiau toate creaturile fantastice din basme. În adâncul acestei păduri, ascunsă printre copaci înalți și fermecători, se afla o comoară prețioasă. Această comoară era cunoscută sub numele de “Inima Sărmanului Căprioară”.

Inima Sărmanului Căprioară era fermecată de un zâmbet magic, care putea vindeca orice tristețe și aduce bucurie în sufletele celor care o găseau. Cu toate acestea, nimeni nu știa exact unde se afla această comoară și cum putea fi descoperită.

Într-o zi, trei prieteni curioși, Alex, Emma și Luca, hotărâți să găsească Inima Sărmanului Căprioară și să aducă fericire în lume, au pornit într-o aventură uimitoare în pădurea fermecată.

Cei trei copii au mers îndelung pe cărările pădurii, întâlnind personaje fantastice precum elfi zglobii și pitici harnici. În urma lor, lăsau urme colorate, pe care le-au folosit pentru a se putea întoarce în siguranță acasă.

Pe măsură ce se apropiau de inima pădurii, au descoperit o căsuță mică și fermecată. Înăuntru, se afla o bătrână înțeleaptă, cunoscută sub numele de Bunicuța Magicii.

Bunicuța Magicii i-a întâmpinat cu brațele deschise și le-a spus povestea Inimii Sărmanului Căprioară. A dezvăluit secretul că această comoară se afla într-o peșteră adâncă și misterioasă din inima pădurii.

Cu un zâmbet blând, Bunicuța Magicii le-a dăruit celor trei copii un obiect magic – o cheie aurie, care putea deschide ușa peșterii. Cu această cheie, au fost pregătiți să pătrundă în misterioasa peșteră și să descopere comoara mult dorită.

Ei au pășit cu îndrăzneală în peșteră și au străbătut tunelurile întunecate, cu lumina lor piramidală. În cele din urmă, au ajuns într-o încăpere strălucitoare, plină de mii de flori fermecate.

Printre petalele zburdătoare, cei trei prieteni au găsit Inima Sărmanului Căprioară – o floare magnifică, cu petale aurii și un parfum divin. Au ținut-o cu grijă în mâini și au simțit o căldură plină de iubire parcursându-le sufletele.

Cu inima plină de recunoștință, s-au întors la Bunicuța Magicii, care i-a felicitat pentru curajul și perseverența lor. Împreună, au creat o mănunchi de flori fermecate, pe care l-au împărțit cu fiecare ființă din pădurea fermecată.

De atunci, Inima Sărmanului Căprioară a rămas în pădurea fermecată, aducând fericire și iubire tuturor locuitorilor săi. Alex, Emma și Luca au învățat că adevărata comoară este prezentă în sufletele noastre și că, atunci când o împărțim cu ceilalți, magia se răspândește în întreaga lume.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povești pentru copii, poveste de adormit copiii, comoară, pădure fermecată, Inima Sărmanului Căprioară, aventură, prietenie, magie.