Cutia fermecată din pădurea fermecată – poveste scurta pentru copii

“Cutia fermecată din pădurea fermecată”

Era odată ca niciodată, într-o frumoasă pădure fermecată, o cutie fermecată ascunsă printre copaci înalți și flori colorate. Pădurea era locuită de animale vorbitoare și spiriduși jucau pe ascuns printre frunzele verzi. Într-o dimineață însorită, un ursuleț curios pe nume Bruno se apropie de cutie și o descoperă prințesa Tiana, o zână micuță și gingașă.

Zâna Tiana spunea povestea cutiei fermecate: “Aceasta cutie are puterea de a îndeplini orice dorință, dar doar pentru cei care o găsesc din inimă și cu cea mai pură intenție.” Bruno era foarte încântat de vestea asta și dorințele începură să-i danseze în minte.

Primul lucru pe care Bruno și Tiana îl doriră de la cutie a fost un balon magic care să-i poarte pe cer, iar într-o clipă, din cutie apăru un balon fermecat, colorat și plin de viață. Cei doi se urcară în balon și zburară deasupra pădurii. Erau atât de fericiți că toate dorințele erau pe cale să li se îndeplinească.

În timpul zborului lor plin de aventuri, Bruno și Tiana întâlniră o pasăre vorbitoare pe nume Coco. Pasărea le povesti că în adâncurile pădurii se află o comoară fabuloasă, ascunsă de spiriduși. Cei trei se hotărâră să pornească într-o călătorie plină de suspans și mister pentru a descoperi comoara.

Pe drum, întâlniră spiriduși jucau și cântau în jurul lor. Spiridușii râdeau și fredonau o melodie magică care adormea toate animalele din pădure. Dar Bruno, Tiana și Coco erau protejați de puterea cutiei fermecate, astfel încât nu adormiră și și-au continuat aventura tot mai curioși și entuziasmați.

În cele din urmă, după multe obstacole și încercări, ajung la locul unde se ascundea comoara. O cutie aurie strălucitoare, cu pietre prețioase și obiecte prețioase. Cei trei prieteni deschiseră cutia și se minunau de bogățiile pe care le vedeau. Dar în acel moment își dădură seama că cea mai mare comoară era prietenia lor și aventurile pe care le împărtășeau împreună.

Astfel, Bruno, Tiana și Coco se întoarseră în pădurea fermecată, ținându-se de mână și știind că oricând vor avea nevoie de o nouă aventură, cutia fermecată îi va aștepta cu brațele deschise.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povești pentru copii, povești de adormit copiii, povestea cutiei fermecate, aventură, prietenie, comoară, zână, animale vorbitoare, spiriduși, pădure fermecată.