Cutia magica din lanul cu porumb – poveste de adormit copiii

Etichete: povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, cutie magica, lanul cu porumb

“Cutia magica din lanul cu porumb”

Era odata un lan frumos, plin cu porumb inalt si verde, care se intindea la nesfarsit. In mijlocul acestui lan se afla o cutie misterioasa, numita “Cutia magica”. Cutia avea puteri magice si stralucea intr-un mod fermecator, atragand copiii din jur.

Intr-o zi, trei copii aventurieri – Luca, Sofia si Andrei – au auzit de existenta acestei cutii magice si au hotarat sa i-o caute. Cunoscand povestile despre puterile sale nebanuite, cei trei copii erau nerabdatori sa descopere ce ascunde Cutia magica.

Astfel, in aceeasi dupa-amiaza, au pornit intr-o aventura prin lanul cu porumb. Ajunsi in mijlocul lanului, au vazut cum purceii jucau veseli si mancau cu pofta porumbul dulce. Era un spectacol demn de vazut, cu sunete de hohote de ras si sclipiri ale porumbului zburdalnic.

Cu fiecare pas, copiii se apropiau tot mai mult de misterioasa Cutie magica. Fascinati de stralucirea ei, au vazut cum, dintr-o data, a aparut un magician imbracat in haine colorate si cu un zambet generos pe fata.

Magicianul le-a spus copiilor ca aceasta cutie speciala le va implini orice dorinta, dar numai daca vor reusi sa rezolve trei probe. Prima proba consta in gasirea a 10 flori magice, care cresteau doar in lanul cu porumb. Aceste flori aveau puterea de a aduce zambetul pe fata oricui le-a privit.

Cu determinare si cu ochii bine deschisi, Luca, Sofia si Andrei au inceput sa cutreiere lanul, cautand cu atentie cele 10 flori magice. Zile intregi au trecut si, cu fiecare floare gasita, curajul si increderea lor cresteau. Erau hotarati sa treaca cu bine de aceasta proba pentru a ajunge la cea mai importanta dorinta.

Dupa multa munca si aventuri incitante, copiii au adunat cele 10 flori magice. In acel moment, cutia a inceput sa scânteieze si s-a deschis in fata lor, dezvaluind un obiect misterios. Era o cheie aurie, ce avea puterea de a debloca dorinta cea mai ascunsa a oricui o deținea.

Cu cheia in mana, copiii au privit cu emotie catre magician. Acesta i-a felicitat si i-a condus catre cea de-a doua proba. Trebuiau sa gaseasca un inel fermecat, ascuns undeva in adancurile lanului cu porumb. Acest inel avea puterea de a face orice lucruri imposibil sa devina posibile.

Cu pasi hotarati, copiii au inceput sa caute inelul fermecat. S-au aventurat printr-o padure dense de plante si au trecut poduri fermecate. Au avut parte de intalniri cu creaturi fantastice, care i-au ghidat pe drumul lor. Dupa multe incercari, au gasit inelul fermecat, iar cutia magica a inceput sa vibreze de entuziasm.

Magicianul i-a imbratisat cu bucurie si i-a condus la cea de-a treia si ultima proba. Aceasta era cea mai dificila – trebuiau sa gaseasca o steluta mica si stralucitoare. Aceasta steluta avea puterea de a aduce linistea si somnul dulce oricui o privea.

Cu toate puterile lor, copiii s-au aventurat in labirintul lanului, facand fata obstacolelor si fiind ghidati de stralucirea stelutei. Dupa multe incercari si incurajari reciproce, au atins steluta si au simtit cum aceasta le daruia o serenitate adanca in sufletele lor.

Cutia magica a inceput sa straluceasca de bucurie si s-a deschis din nou. De data aceasta, a dezvaluit o mica oglinda magica. Aceasta oglinda avea puterea de a reflecta frumusetea si inocenta fiecarui copil, oferindu-le ragazul de a se pierde in visele lor cele mai frumoase.

Cu inima plina de bucurie, copiii au primit darurile cutiei magice si au multumit magicianului pentru aceasta aventura minunata. S-au intors acasa, plini de amintiri si de puteri magice, continuand sa viseze si sa creada in magia lumii din jurul lor.

Astfel, in fiecare noapte, cand adormeau, copiii isi puneau darurile langa pat si priveau oglinda magica, pierzandu-se in visele lor cele mai frumoase.

Etichete: povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, cutie magica, lanul cu porumb, flori magice, inel fermecat, steluta stralucitoare, aventura, magician, copii aventurieri.