Departe în Țara Poveștilor – poveste scurta pentru copii

“Departe în Țara Poveștilor”

Era odată ca niciodată, într-un colț uitat al lumii, un mic sat numit Poveștilor. Acolo, casele erau colorate și împodobite cu flori, iar oamenii erau mereu zâmbitori și plini de veselie. Poveștile erau pretutindeni și deveniseră parte din viața de zi cu zi a copiilor.

În această lume fermecată exista o cutie misterioasă, pe care localnicii o numeau “Cufărul Magicianului”. Cufărul era plin cu minuni și putea aduce la viață cele mai frumoase povești. În fiecare noapte, de la apusul soarelui până la răsăritul zorilor, cufărul se deschidea de la sine, iar o lumină aurie umplea întreaga cameră.

Într-o seară, când luna strălucea pe cerul înstelat, copiii din sat adunaseră povești din toate colțurile lumii și le puseseră în cufărul magic. Abia așteptau să vadă ce magie se ascunde înăuntru.

În timp ce toți dormeau în casele lor, cufărul s-a deschis și a eliberat o ceață aurie. Din această ceață a apărut un personaj înțelept și blând, numit Bunicul Poveștilor. El era înzestrat cu puteri magice și avea o barbă albă ca zăpada.

Bunicul Poveștilor a început să plutească peste casele satului și, prin puterea sa magică, a adus poveștile în viață. Prima poveste era despre un dragon îndrăgostit de o zână-dancă. Copiii au stat cu sufletul la gură când au văzut cum dragonul și zâna-dancă dansau în jurul casei lor.

Apoi, bunicul a adus la viață poveștile despre animale vorbitoare și copii curajoși ce salvaseră sate întregi. Fiecare poveste avea o lecție de învățat și, în timp ce o ascultau, copiii își doreau să devină și ei eroi.

Bucuria a învăluit satul, iar părinții își priveau cu drag copiii în timp ce aceștia se bucurau de lumea magică a poveștilor. Toți erau fermecați de cufărul magic și de Bunicul Poveștilor.

După ce toate poveștile s-au terminat, Bunicul Poveștilor s-a ridicat în aer și a anunțat că este timpul să se întoarcă în lumea lui magică. Dar le-a promis copiilor că se vor reîntâlni în fiecare noapte, în visele lor, și că poveștile vor continua să îi însoțească peste tot.

Odată cu dispariția Bunicului Poveștilor, cețurile aurii s-au ridicat și cufărul magic s-a închis în tăcere. Copiii s-au întors în patul lor și au adormit fericiti, având în suflete poveștile frumoase pe care le-au trăit.

Povestea despre Cufărul Magicianului s-a răspândit în întreaga lume și, de atunci, copiii din satele îndepărtate au adormit cu gândul la lumea magică a poveștilor.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Cufărul Magicianului, Bunicul Poveștilor, magie, aventură, eroi, lecții de viață.