Doi feți cu stea în frunte – rezumat

Povestea Doi feți cu stea în frunte a fost scrisă de Ioan Slavici, dar în această versiune alternativă, voi aduce câteva modificări și detalii noi pentru a o face mai interesantă și surprinzătoare.

Într-un regat îndepărtat, trăia un împărat puternic și drept, dar singuratic. El și-a petrecut zilele și nopțile căutând o soție potrivită pentru a-i împărți regatul și pentru a-i aduce fericirea pe care o căuta atât de mult. După multe căutări, el a aflat despre o tânără fermecătoare, despre care se spunea că are puteri magice și că poate aduce în lume ființe cu puteri neobișnuite.

Această tânără se numea Lăptița și era fiica cea mică a unui păcurar sărac. Ea era considerată cea mai frumoasă dintre cele trei surori și avea o aură de mister în jurul ei. Împăratul s-a îndrăgostit pe loc de ea și a decis să o ceară în căsătorie.

În noaptea nunții, Lăptița i-a promis împăratului că îi va naște doi fii cu stele în frunte, care vor avea puteri magice. Surorile ei, geloase pe frumusețea și darurile ei, i-au promis împăratului diferite lucruri materiale, dar mai puțin prețioase.

După nuntă, împăratul a trebuit să plece într-o călătorie lungă și periculoasă, lăsând-o pe Lăptița în grija mamei sale vitrege, o femeie rea și invidioasă. Mama vitregă a urât-o pe Lăptița și a început să-i pună piedici în cale. Ea a înlocuit copiii lui Lăptița cu doi căței și i-a ucis pe cei adevărați, îngropându-i în grădină.

Când împăratul s-a întors acasă, a fost devastat de veștile triste și a crezut minciuna mamei vitrege. El a crezut că soția lui l-a trădat și a decis să o pedepsească, trimițând-o la muncile cele mai grele și periculoase. În tot acest timp, plopii falnici care creșteau deasupra mormântului copiilor lui Lăptița au început să vorbească între ei noaptea, dezvăluind adevărul despre ceea ce se întâmplase.

Mama vitregă, încă plină de venin și invidie, a hotărât să taie acești plopi pentru a-și construi niște paturi. Dar împăratul, simțind o prezență magică în jurul lor, a refuzat și a decis să facă două paturi din lemnul plopiilor. Paturile au continuat să vorbească între ele noaptea, dezvăluind adevărul despre copii și despre crimele mamei vitrege.

Într-o noapte, în timpul unei furtuni puternice, paturile au luat foc și au ars în întregime. Din acele două scântei au ieșit doi pești aurii, care au fost prinși de niște pescari. Acești pești le-au cerut pescarilor să-i lase să se scalde în roua dimineții și apoi să-i usuce la soare. Pescarii, uimiți de cererea lor neobișnuită, le-au ascultat și peștii au devenit din nou doi băieți frumoși, cu părul de aur și stele pe frunte.

Acești băieți au crescut repede ca niște flori și au ajuns în cele din urmă la palatul tatălui lor. Purtau căciuli din piele de miel care le ascundeau stelele, dar când și-au dat jos căciulile, împăratul a recunoscut în ei copiii lui Lăptița. El și-a luat înapoi soția și a iertat-o pentru tot ce a suferit.

Mama vitregă, în cele din urmă, a fost pedepsită pentru crimele ei și a fost aruncată în foc, în care a dispărut pentru totdeauna. Povestea se încheie cu fericirea și prosperitatea familiei regale, care trăiește în pace și armonie, iar cei doi băieți cu stele în frunte devin conducători puternici și iubiți ai regatului.

Această versiune alternativă a povestirii Doi feți cu stea în frunte aduce mai multă magie și aventură într-o lume plină de secrete și surprize.