Elevul Dima dintr-a șaptea de Mihail Drumeș – REZUMAT

Într-o dimineață înnorată din Londra, un băiat de șapte ani cu ochi căprui și păr șaten își zâmbea cu inocență părinților săi în timp ce se pregătea pentru prima zi de școală. Acesta era Grigore Dima, un copil cu o inteligență sclipitoare și o sete de cunoaștere greu de potolit.

Grigore a avut privilegiul de a studia în mai multe țări europene datorită profesiei tatălui său. Așa că, în următorii ani, el a străbătut drumuri și a cunoscut culturi diferite în Geneva, Paris și București. Dar aventurile sale nu se opreau aici.

Într-o zi, tatăl lui Grigore l-a trimis la Craiova, unde era găzduit de o doamnă numită Doña Bianca. Aici, Grigore a devenit cunoscut sub numele de Dima și a început să frecventeze o școală de stat. Viața sa monotomă și-a găsit o rază de lumină atunci când a întâlnit-o pe Lotte, fiica gazdei sale. Între cei doi s-a născut o dragoste pură și necondiționată, care le-a umplut zilele cu bucurie și speranță.

Cu gândul la viitor și plini de curiozitate, Dima și colegii săi de clasă au hotărât să organizeze o excursie la Dunăre. Cu toții erau entuziasmați și visau la aventuri și descoperiri remarcabile. Cu toate acestea, în ultimul moment, excursia a fost anulată, iar planurile au luat o întorsătură surprinzătoare.

Inspirați de poveștile despre comori ascunse, Dima și prietenii săi au hotărât să pornească în căutarea unei comori în America. Imaginația lor sălbatică și dorința de a face ceva măreț i-au determinat să creeze “A.R.P.E.T-ul” – o organizație secretă cu obiectivul de a descoperi comori și de a înființa o nouă țară numită Grigorida.

Cu sprijinul profesorilor lor, Dima și colegii săi au început să planifice și să lucreze la acest vis ambițios. Fiecare zi era plină de căutări, investigații și discuții pasionate despre ceea ce aveau să descopere în lumea lor imaginară.

Dar viața nu este mereu un vis frumos și, într-o zi, Dima a fost implicat într-o altercație cu un coleg de clasă numit Basu. În timpul luptei, Dima a fost rănit și a ajuns la spital. Aici, Lotte și-a recunoscut dragostea pentru el și a promis să fie mereu alături de el, indiferent de obstacolele întâlnite.

Dar aventurile lor au fost întrerupte brusc de o decizie dură a Consiliului Profesoral. Dima a fost exmatriculat din școală și toate visele sale s-au prăbușit. A.R.P.E.T-ul a fost distrus de către Poliția din Craiova, iar Dima a fost nevoit să se ascundă în București sub o identitate falsă.

În capitala agitată, Dima și Lotte s-au reunit, dar frumoasa lor poveste de dragoste a fost întreruptă din nou de intervenția părinților lor. Cei doi îndrăgostiți au fost separați și forțați să-și urmeze propriile drumuri.

Trecerea anilor i-a adus lui Dima o nouă viață în Anglia, unde a devenit inginer și și-a continuat studiile. Crezând că Lotte a murit, inima sa s-a închis în fața iubirii până într-o zi, când a aflat că ea trăiește.

Fără să stea pe gânduri, Dima a plecat în Craiova pentru a o găsi pe Lotte. Cu inima plină de emoții și dorința de a-și găsi adevărata iubire, el a aflat că Lotte era deja căsătorită și avea trei copii. În ciuda dezamăgirii, Dima a găsit alinare în prezența Ioanei Pâslaru, o veche cunoștință din trecut.

Întâlnirea cu Ioana a reînviat amintiri uitate și promisiuni făcute în trecut. Cei doi s-au logodit și au început o nouă etapă în viața lor. În ciuda obstacolelor și a încercărilor pe care le-au întâmpinat, Dima și Ioana au găsit fericirea și au construit un viitor împreună.

Astfel se încheie povestea lui Dima, un elev pasionat și aventurier care a cunoscut dragostea, dezamăgirea și regăsirea în căutarea sa de a trăi o viață plină de semnificație și iubire.