Eroul din Pădurea Fermecată – poveste de adormit copiii

“Eroul din Pădurea Fermecată”

Era odată ca niciodată un mic băiețel pe nume Andrei, care locuia într-un mic sat la marginea Pădurii Fermecate. Andrei era un copil curios și aventuros, mereu în căutarea de noi descoperiri și povești de spus celorlalți copii din sat. În fiecare seară, când se așeza să se culce, îi plăcea să asculte povestea preferată spusă de bunica lui despre Pădurea Fermecată.

Povestea vorbea despre un erou care se aventura în adâncurile pădurii pentru a găsi comoara pierdută a regatului. Andrei se visase mereu în rolul eroului și își dorea să trăiască acea aventură și el însuși. Într-o noapte, când se pregătea să adoarmă, Andrei spuse în gând: “Așa de mult mi-aș dori să ajung în Pădurea Fermecată și să devin eroul acelei povești!”

În acel moment, în camera lui, o lumină strălucitoare începu să apară. Andrei deschise ochii și nu își venea să creadă ce vede: în fața lui se afla un portal magic, care părea să-l cheme în Pădurea Fermecată. Fără să stea pe gânduri, Andrei trecu prin portal și se află în mijlocul unei păduri nemaivăzute până atunci.

Pădurea era plină de plante și flori neobișnuite, iar copacii păreau să aibă chipuri zâmbitoare. Andrei începu să exploreze, uitându-se după posibile indicii despre comoara regatului. Pe măsură ce se apropia de inima pădurii, întâlni creaturi magice precum zâne și elfi, care îi spuneau că trebuie să treacă prin trei încercări pentru a descoperi comoara.

Prima încercare îl conduse pe Andrei la o cascadă fermecată, unde trebuia să captureze o picătură din apă sa și să îi dăruiască zânei- paznic al cascadei. Pentru a reuși, trebuia să demonstreze că este un suflet curat și bun.

A doua încercare îl adusă în fața unui copac antrenor de curse de cățărat. Copacul îl provocă pe Andrei să ajungă în vârful său și să recupereze o frunză magică. Trebuia să arate că este curajos și că nu se dă bătut ușor.

În sfârșit, ultima încercare îl conduse pe Andrei într-un labirint de plante carnivore. Trebuia să găsească drumul spre ieșire, fiind atent la fiecare pas și să folosească inteligent obiectele magice pe care le găsea pe parcurs. Trebuia să demonstreze că este deștept și perspicace.

După ce trecu prin toate cele trei încercări, Andrei ajunse în final la comoara pierdută a regatului. Era o cutie mică și strălucitoare, plină cu pietre prețioase și amintiri prețioase. Andrei luă comorile și se întoarse la portalul magic care îl adusese în Pădurea Fermecată.

Când se trezi, era în patul lui, cu clăpănindul soare de dimineață în cameră. Avea comoara în mână și era fericit că trăise aventura dorită. Andrei realiză că uneori, chiar și cele mai mari visuri pot deveni realitate dacă avem curajul să credem în ele și să încercăm să le realizăm.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, Pădurea Fermecată, aventură, erou, comoară, portal magic, zâne, elfi, trei încercări, curaj, inteligență, visuri, curiozitate.