Farmecul florilor din Grădina fermecată – poveste scurta pentru copii

“Farmecul florilor din Grădina fermecată”

A fost odată ca niciodată, într-un colț magic al pădurii, o Grădină fermecată. În această grădină, florile aveau puteri magice și străluceau în culori spectaculoase. În mijlocul grădinii, trona un trandafir roșu ca focul, cu petale catifelate și parfum îmbietor. Acest trandafir avea numele de “Florin”.

Florin era un trandafir special, căci putea vorbi cu animalele și cu oamenii. De-a lungul timpului, a învățat multe povești despre lumea dincolo de grădină și vroia să le împărtășească copiilor.

Într-o dimineață, Florin a hotărât că e timpul să pornească într-o aventură pentru a-și împărtăși poveștile copiilor. A desprins o frunză verde și a zburat în depărtare, trecând prin păduri și peste lacuri, până ce a ajuns la marginea unui mic sat. Acolo, s-a oprit în fața unei case colorate, în care locuiau doi copii, Clara și Andrei.

Cu ajutorul puterilor sale magice, Florin a intrat în casa copiilor și s-a ascuns sub perna lui Clara. Când aceasta s-a culcat, Florin a început să șoptească povești în urechea sa.

Prima poveste pe care a spus-o a fost despre un elefant curios care călătorea prin lume pentru a descoperi secretele animalelor din jungle. Apoi, a continuat cu o poveste despre un ursuleț înfometat în căutarea celei mai gustoase miere din pădure. Clara și Andrei au ascultat cu atenție și s-au întrebat cum de trandafirul poate vorbi și cum poate avea atât de multe aventuri să le împărtășească.

Florin a continuat să rămână sub perna copiilor pentru mai multe nopți și le-a spus multe povești minunate. Clara și Andrei au început să se îndrăgostească de poveștile sale, iar nopțile deveneau mai frumoase și mai magice.

Într-o noapte, copiii s-au trezit și au văzut că Florin dispăruse din grădina lor. S-au simțit tristi, dar au știut că el s-a întors în Grădina fermecată pentru a mai povesti și altor copii.

Astfel, Clara și Andrei au rămas cu amintirile frumoase ale poveștilor lui Florin și le-au împărtășit și lor prietenilor lor. Grădina fermecată rămânea mereu în inimile copiilor și povestea trandafirului vorbăreț a devenit una dintre cele mai iubite povești din sat.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, cutia magică, trandafir vorbitor, aventură, povești magice, magie în grădină, prietenie, copii+fiori.