Frumoasa din Pădurea Adormită – rezumat

Într-o lume în care basmele nu se termină întotdeauna cu finaluri fericite, povestea „Frumoasa din Pădurea Adormită” își găsește începutul într-un regat în care suferința și nefericirea pătrundeau adânc în inimile oamenilor. Împăratul și împărăteasa erau cuprinși de tristețe și melancolie, deoarece nu aveau copii care să le umple palatul cu râsete și bucurie.

Dar într-o zi, în timp ce împărăteasa se scălda într-un lac fermecat, o broască vorbitoare i-a șoptit că va naște o fetiță deosebită. Vestea aceasta a adus o rază de speranță în viețile împăratului și a împărătesei, iar ei au organizat o petrecere fastuoasă pentru a sărbători nașterea lor.

La petrecere au fost invitate toate ursitoarele bune din regat, cu excepția unei ursitoare rele pe care împăratul a uitat să o invite. Furioasă și plină de răutate, aceasta s-a strecurat neobservată în palat și a blestemat fetița, spunând că la vârsta de cincisprezece ani se va înțepa cu un fus și va muri.

Însă, o ursitoare bună a venit în ajutorul fetiței și și-a putut ameliora blestemul. Ea a spus că prințesa nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc care va dura o sută de ani, și că va fi trezită doar de sărutul unui prinț adevărat. Întregul regat a fost cuprins de durere, dar și de speranță că într-o zi, cineva va reuși să o trezească pe frumoasa adormită.

Anii au trecut, iar regatul a căzut în uitare, devenind o poveste din vechime. Însă, într-o zi, un prinț tânăr și curajos a aflat despre legenda Frumoasei Adormite și a hotărât să afle dacă povestea era adevărată. El și-a luat inima în dinți și a pornit în căutarea palatului înconjurat de mărăcini, care se spunea că veghează asupra prințesei adormite.

Drumul prințului a fost plin de pericole și încercări, dar el nu s-a lăsat descurajat. În cele din urmă, a ajuns în fața palatului înfrumusețat de mărăcini, care, în prezența lui, s-au transformat în tufe de flori în culori vii și strălucitoare.

Prințul a intrat în palat și, în cele din urmă, a ajuns în vechiul turn în care se afla frumoasa adormită. Acolo, într-o încăpere plină de tăcere și somn, el a văzut-o pe prințesa care părea că doarme de o veșnicie. Privind-o cu ochi plini de admirație și iubire, prințul a luat-o în brațe și a sărutat-o cu tandrețe.

În acel moment, prințesa s-a trezit din somnul adânc și, privindu-l în ochi pe prinț, a simțit o putere magică ce o învălui și o umplu de fericire. Întregul regat a fost trezit la viață odată cu prințesa, iar oamenii au simțit că speranța și bucuria se reîntorc în viețile lor.

Astfel, povestea „Frumoasa din Pădurea Adormită” ne învață că dragostea, curajul și credința în puterea magică a destinului pot învinge orice obstacol, chiar și cele mai întunecate blesteme. Este o poveste despre renaștere, despre puterea iubirii de a aduce lumină în cele mai întunecate colțuri ale lumii.