Harry Potter și Ordinul Phoenix – rezumat

A cincea carte din seria Harry Potter, intitulată “Harry Potter și Ordinul Phoenix”, a fost lansată pentru prima dată în 2003 și este scrisă de celebrul autor J.K. Rowling. Cartea prezintă aventurile lui Harry, Ron și Hermione în timpul anului lor petrecut la Hogwarts, școala de magie și vrăjitorii.

La începutul cărții, Harry se află în casa unchiului său Vernon și a mătușii Petunia, în Surrey, unde este bruscat de vărul său Dudley și gașca acestuia. În timpul unui conflict, dementorii apar în regiune, iar Harry este nevoit să-și folosească abilitățile magice pentru a-i alunga. Acest lucru îl aduce în atenția Ministerului Magiei, care îl anunță că a fost exmatriculat de la școală.

Cu toate acestea, situația se rezolvă atunci când directorul școlii, Dumbledore, intervine în apărarea lui Harry. Acest lucru dezvăluie și motivele reale ale autorităților de a nega existența amenințării reprezentate de Cap-de-Mort.

După aceste evenimente, Harry este dus la sediul Ordinului Phoenix, o organizație secretă care luptă împotriva forțelor malefice. Între timp, la Hogwarts, un nou profesor de Apărare contra Magiei Negre este numit, iar elevii descoperă că aceasta nu este deloc ceea ce pare a fi.

În încercarea de a-și învăța colegii să se apere, Harry, Ron și Hermione înființează “Armata lui Dumbledore”, o organizație de elevi care își propune să-și îmbunătățească abilitățile magice. În același timp, Harry se confruntă cu probleme personale, inclusiv o relație complicată cu o colegă și o serie de vise înspăimântătoare.

Pe măsură ce acțiunea avansează, se dezvăluie un complot malefic și se desfășoară o serie de evenimente dramatice, inclusiv o confruntare finală între Harry și Cap-de-Mort.

În final, cartea dezvăluie o serie de informații importante despre lumea vrăjitorilor și pune bazele pentru continuarea seriei. Este o poveste captivantă și plină de suspans, care a captivat milioane de cititori din întreaga lume.