joburi sau job-uri ? Cum se scrie corect ?

Joburi sau job-uri? Cum se scrie corect?

În limba română, varianta corectă este “joburi”. Acesta este un neologism adaptat care nu necesită utilizarea cratimei. Forma “job-uri” nu există în gramatica limbii române.

Exemple de folosire a variantei corecte:

 1. Am aplicat la mai multe joburi în domeniul IT.
 2. Îmi plac joburile care implică lucrul în echipă.
 3. Există o multitudine de joburi disponibile în industria ospitalității.
 4. Joburile de freelancer oferă flexibilitate și independență.
 5. Această companie oferă diverse oportunități de joburi.

De ce este important să folosim cratima în limba română?

 1. Cratima ajută la clarificarea sensului unei propoziții. Prin utilizarea cratimei, evităm posibilele ambiguități în interpretarea textului.
 2. Folosirea corectă a cratimei demonstrează respect față de limba română și arată că suntem atenți la detalii și la modul în care ne exprimăm.
 3. Utilizarea cratimei ne ajută să comunicăm eficient în scris, asigurându-ne că mesajul nostru este transmis clar și fără confuzii.

De ce este important să scriem corect în limba română?

 1. Scrierea corectă în limba română ne ajută să creăm o impresie pozitivă asupra celorlalți și să fim luați în serios în mediul profesional.
 2. Un text scris corect gramatical este mai ușor de citit și de înțeles, facilitând comunicarea eficientă.
 3. Scrierea corectă în limba română este esențială pentru transmiterea informațiilor în mod clar și precis, evitând interpretări greșite sau confuzii.

Concluzie

În varianta corectă, cuvântul “joburi” se scrie fără cratimă. Este important să respectăm regulile gramaticii limbii române și să fim atenți la modul în care ne exprimăm în scris. Utilizarea corectă a cratimei și scrierea corectă ne ajută să comunicăm eficient și să transmitem mesajele noastre într-un mod clar și inteligibil.