linkuri sau link-uri ? Cum se scrie corect ?

Linkuri sau link-uri? Cum se scrie corect?

Una dintre dilemele frecvente întâlnite în limba română este cea referitoare la scrierea cuvântului “linkuri” sau “link-uri”. Această nelămurire apare deoarece limba noastră este alcătuită dintr-un amestec de cuvinte adaptate sau neadaptate, provenite din alte limbi. Astfel, mulți oameni se confruntă cu dificultăți în alegerea formei corecte de scriere.

Pentru a ilustra corectitudinea scrierii “linkuri”, vă oferim câteva exemple de propoziții:

 1. “Am trimis linkuri către articolele respective.”
 2. “Acest site conține multiple linkuri utile.”
 3. “Dă-mi câteva linkuri interesante pe care le-ai găsit.”
 4. “Accesează linkuri pentru mai multe informații.”
 5. “Am adăugat linkuri relevante în prezentarea mea.”

Motive pentru care este important să știm să folosim cratima și să scriem corect în limba română:

3 motive pentru care este bine să știm să folosim cratima în limba română:

 1. Claritatea comunicării: Adăugarea cratimei înaintea literei “o” atunci când alipim două părți de vorbire diferite, cum ar fi un verb și un pronume, ajută la claritatea și înțelegerea corectă a mesajului transmis.
 2. Respectarea regulilor gramaticale: Folosirea cratimei în conformitate cu regulile gramaticale ne ajută să respectăm normele limbii române și să evităm greșelile de exprimare.
 3. Evitarea ambiguității: Folosirea cratimei corecte în propoziții ajută la evitarea interpretărilor greșite și a ambiguității înțelesului textului.

3 motive pentru care este bine să știm să scriem corect în limba română:

 1. Credibilitate și profesionalism: O exprimare corectă în limba română conferă profesionalism și credibilitate comunicării noastre, atât în mediul de afaceri, cât și în cel personal.
 2. Evitarea confuziilor și a erorilor de înțelegere: O scriere corectă ajută la evitarea confuziilor și a erorilor de înțelegere în comunicarea scrisă.
 3. Transmiterea clară a ideilor: O exprimare corectă facilitează transmiterea clară și directă a ideilor, evitând interpretările distorsionate.

În concluzie, forma corectă de scriere a cuvântului este “linkuri”. Este important să fim atenți la regulile gramaticale și să avem în vedere contextul în care folosim cratima în limba română. Folosirea corectă a cratimei și a gramaticii în general contribuie la claritatea și eficacitatea comunicării noastre, transmițând astfel mesajul dorit în mod corect și precis.