Magicianul cel fermecat – poveste scurta pentru copii

“Magicianul cel fermecat”

Era odată ca niciodată, într-un mic sat ascuns în mijlocul pădurii, un tânăr și curajos magician pe nume David. El se străduia să găsească cele mai fascinante trucuri și vrăji pentru a impresiona copiii din sat. Însă, deși încerca din greu, uneori nu reușea să găsească magia în propriile lui trucuri.

David era pasionat de povești și îi plăcea să le spuie celor mici aventurile fantastice înainte de culcare. Însă, de multe ori, copiii îi cereau povestiri noi și unice. Astfel, mărețul magician se hotărî să plece în căutarea unei cutii magice ascunsă undeva într-un lan cu porumb.

Cu inima plină de curaj și nerăbdare, David s-a întâlnit cu fermierul din sat și l-a întrebat despre cutia misterioasă. Fermierul îi spuse că se trăgea o legendă despre acea cutie: se spunea că aceasta putea să aducă la viață orice obiect sau să facă orice dorință să devină realitate.

Cu aceste informații, David se hotărî să pornească în aventura vieții lui. El a străbătut drumurile lungi și prăfoase ale lanului cu porumb, până când într-un târziu, a zărit cutia în mijlocul unui spațiu deschis. Strălucea puternic, iar David știa că acolo se afla adevărata magie.

În momentul în care a atins cutia, un fum colorat a învăluit aerul și, într-o lumină orbitoare, un magician înțelept și bătrân a apărut în fața lui. Îl cheamă pe David și îi spuse că el este cel care veghea asupra cutiei magice și că ea îi va aparține doar atunci când va învăța să folosească puterea magiei pentru a aduce bucurie și fericire în inimile copiilor.

David a fost atât de fericit și încântat încât nu putea să-și stăpânească emoțiile. Împreună cu magicianul înțelept, el s-a întors în sat pentru a-și împărtăși noile puteri și poveștile minunate cu copiii.

De atunci, David a devenit magicianul cel fermecat al satului. Folosind puterile cutiei magice, el a adus la viață personaje din povești, a făcut animale să vorbească și a transformat obiecte de zi cu zi în creații magice. Copiii erau absolut fascinați de abilitățile lui și adorau să asculte poveștile lui David înainte de culcare.

Astfel, satul era plin de veselie și zâmbete, iar David știa că a găsit cu adevărat magia pe care o căuta. El le-a arătat copiilor că oricine poate fi un magician cu puțină imaginație și că, în cele mai simple lucruri, se ascunde deseori magia cea mai mare.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, magician, cutie magica, aventura, curaj, bucurie, fericire.