Magicianul cu cutia de povesti – poveste scurta pentru copii

“Magicianul cu cutia de povesti”

Era odată un magician puternic și priceput în arta magiei, numit Victor. El călătorea dintr-un loc în altul, aducând bucurie și minuni în viețile oamenilor. Victor avea o cutie specială, confecționată din lemn de stejar și decorată cu pietre prețioase. Această cutie avea o putere magică unică – putea transforma orice obiect într-o poveste vie.

Magicianul Victor ajunsese într-un sat îndepărtat, unde locuiau mulți copii dornici să audă povești minunate. Într-o seară, Victor a adunat toți copiii în jurul lui și a arătat cutia sa magică. A strălucit într-un albastru strălucitor, așa cum numai puterea magică o putea face.

Cu un gest măestru, Victor a început să povestească despre o lume fantastică cu creaturi magice și aventuri nemaipomenite. Copiii au ascultat cu sufletele la gură și ochii larg deschiși, lăsându-se purtați în lumea povestirii.

În poveste, exista un unicorn fermecat pe nume Leo, care locuia într-o pădure misterioasă. El era protectorul tuturor animalelor și ajuta mereu pe cei în nevoie. Leo avea o misiune specială – trebuia să găsească o comoară ascunsă în adâncurile mării, care avea puterea de a aduce armonie și fericire în lume.

Împreună cu prietenii săi, unicornul a pornit într-o călătorie plină de peripeții. Au trecut prin păduri întunecate, au traversat râuri adânci și au înfruntat monștri înspăimântători. Însă, cu curaj și încredere în ei înșiși, au reușit să înfrunte toate obstacolele și să ajungă la comoara mult dorită.

Comoara era o carte veche și fermecată, care conținea cele mai frumoase povești din lume. Când Leo și prietenii lui au deschis cartea, papagalii zburdalnici și balaurii înțelepți au ieșit din paginile ei și au început să danseze și să cânte. Copiii din poveste, care se ascundeau în umbra copacilor, și-au pierdut înfățișarea reală și au devenit personaje magice.

Toată lumea era încântată și plină de fericire. Victor, magicianul cu cutia magică, le-a dezvăluit copiilor că povestile nu se termină niciodată și că ei pot continua să trăiască aventuri fantastice prin imaginație și creativitate.

După această poveste minunată, copiii s-au întors la casele lor plini de bucurie și veselie. Au adormit cu zâmbetul pe buze, gândindu-se la poveștile miraculoase pe care le-au trăit împreună cu unicornul Leo și prietenii săi.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, cutie magica, magician, unicorn, comoara ascunsa, aventura fantastica, curaj, creativitate, imaginație.