Magicianul și minunile din pădure – poveste scurta pentru copii

“Magicianul și minunile din pădure”

A fost odată ca niciodată, într-o pădure fermecată, un magician priceput în ale magiei. El păzea un secret într-o cutie magică ascunsă printre copacii înalți și frunzele verzi ale pădurii.

Într-o zi, un grup de copii aventuroși s-au hotărât să exploreze pădurea. Printre ei se numărau Ana, Andrei, Maria și David. Ei au pornit la drum, în căutarea de comori ascunse și de aventuri care să le ocupe timpul într-o după-amiază caldă de vară.

După o lungă plimbare, pe când întâlneau tot felul de animale ciudate și peșteri misterioase, Ana a zărit o lumină strălucitoare printre copaci. Cu toții, curioși, s-au apropiat de sursa strălucirii și au descoperit cutia magică din poveștile lor.

Cutia era frumos decorată cu flori și păsări în culori vibrante, iar când au ajuns să o atingă, aceasta a început să sclipească într-un mod deosebit. La un moment dat, dintre nori a apărut magicianul, îmbrăcat într-un costum albastru și cu o pălărie neagră.

Magicianul și-a prezentat numele, Zvonimir, și le-a spus copiilor că, pentru a deschide cutia magică, trebuie să rezolve trei provocări. Ana, Andrei, Maria și David au acceptat cu entuziasm, nerăbdători să vadă ce se ascunde în acea cutie fermecată.

Prima provocare a fost să găsească culoarea potrivită pentru fiecare pasăre de pe cutie. Ana, fiind pasionată de culori, le-a pus la toți la încercare creativitatea și bunul gust. În cele din urmă, fiecare pasăre a primit o culoare unică și cutia a vibrat prinzând viață.

A doua provocare a constat în găsirea a zece obiecte ascunse în jurul lor. Fiecare dintre copii s-a îndreptat într-o altă direcție, explorând cu atenție fiecare colțișor al pădurii fermecate. După o vreme, cu rucsacurile lor pline cu obiecte ciudate și interesante, s-au întâlnit iarăși lângă cutie.

Ultima provocare a constat în a spune o poveste scurtă despre dragoste și prietenie, pentru a aduce în acea cutie magia reală. Ana, Andrei, Maria și David și-au pus imaginația la contribuție și au creat o poveste extraordinară care i-a emoționat pe toți.

Când povestea s-a terminat, cutia a început să strălucească și să plutească în aer. Aceasta a eliberat o lumină caldă și o melodie dulce, care i-a învăluit pe copii și pe magician. În timp ce cutia revenea la locul ei ascuns, magicianul le-a mulțumit copiilor pentru aventură și le-a promis că se vor întâlni din nou.

Astfel, Ana, Andrei, Maria și David au plecat acasă cu inimile împlinite și pline de amintiri frumoase. Cutia magică le-a adus o zi de neuitat și le-a deschis o lume plină de fantezie și înțelegere.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, aventură, magie, prietenie, curaj, imaginație, pădure fermecată, cutie magică