Magicianul si puiul de dragon – poveste de adormit copiii

“Magicianul si puiul de dragon”

Era odata, intr-un tinut indepartat, un magician iscusit cu numele de Merlin. El avea puteri magice nebanuite si era iubit de toata lumea din regat. Intr-o zi, Merlin a primit o misiune speciala de la regina: trebuia sa gaseasca un pui de dragon pe care sa-l aduca in palat pentru a-i arata copiilor regali.

Cu inima plina de bucurie si incredere, magicianul a pornit intr-o aventura in cautarea acestui pui misterios. A calatorit prin paduri dese, a trecut prin tinuturi insorite si a strabatut mari si oceane. Timp de multe luni, nu a gasit nicio urma a puiului de dragon.

Intr-o noapte, dupa multe zile de cautari, Merlin s-a oprit in fata unei grote intunecate. Acolo, a auzit un piuit slab si gingas. Cu inima plina de speranta, s-a adancit in grota si a descoperit un pui de dragon mic si pufos.

Cu dragoste si grija, magicianul l-a luat si l-a pus intr-o cutie speciala, magica, pentru a-l proteja de frig si pericole. Cutia stralucea in culori stralucitoare si avea puterea de a-i calma pe toti cei din jur.

Merlin a hotarat sa il numeasca Draco, iar de acel moment, cei doi au devenit prieteni inseparabili. Merlin si Draco au calatorit impreuna inapoi spre palat, iar pe drum, au trait multe aventuri interesante.

In timp ce se aflau intr-un tinut fermecat, intalnirau creaturi fantastice si rezolvau enigme misterioase. Cu fiecare poveste pe care o traiam impreuna, prietenia dintre Merlin si Draco se intarea din ce in ce mai mult.

Dupa multe peripetii, au ajuns in cele din urma in palat, unde copiii regali ii asteptau nerabdatori. Cand au deschis cutia magica, un suflu cald si plin de dragoste a iesit din interior si i-a imbratisat pe toti.

Copiii regali au fost fermecati de Draco, puiul de dragon gingas si curajos. Au petrecut ore intregi impreuna, jucandu-se si descoperind lumea magica in care traiau.

Cu timpul, Draco a crescut si a devenit un dragon mare si puternic. El si Merlin au ramas alaturi de copiii regali si au continuat sa traiasca aventuri minunate.

Astfel, povestea magicianului care a gasit un pui de dragon a devenit celebra in intregul regat. Copiii regali adormeau in fiecare seara ascultand povestea despre prietenia dintre Merlin si Draco, iar cutia magica stralucea in continuare, aducand impreuna lumea reala si cea magica.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, pui de dragon, prietenie, aventura, magician, cutie magica, regat, tinut fermecat, dragoste, enigme.