Maitreyi – rezumat

Într-o lume plină de exotism și mister, povestea lui Allan și Maitreyi se desfășoară într-o Calcutta vibrantă și fascinantă. Allan, un tânăr englez plin de curiozitate și dorința de aventură, ajunge în India pentru a lucra la un proiect de canalizare. În timp ce își desfășoară activitatea în Wellesley Street, Allan întâlnește o femeie indiancă, Maitreyi, fiica inginerului Narendra Sen. Inițial, Allan o găsește neatrăgătoare, iar prietenul său Harold este de părere că nu merită atenția lui.

Cu toate acestea, lucrurile se schimbă atunci când Allan îl întâlnește pe reporterul Lucien, care îi oferă mai multe informații despre India și cultura indiană. Fascinat de aceste lucruri, Allan decide să viziteze familia Sen și să petreacă timp cu ei. Casa Sen este un loc plin de farmec și mister, iar familia lui Maitreyi îl atrage pe Allan tot mai mult.

În timpul unei petreceri cu prietenii săi, Allan primește o telegramă de la inginerul Sen, care îi oferă un alt loc de muncă. Allan observă că inginerul pare tot mai interesat de viața lui intimă și este confuz în legătură cu intențiile acestuia.

În timp ce se recuperează de malarie, Allan răsfoiește paginile scrise în timpul șederii sale în Assam și își amintește de dificultățile prin care a trecut acolo. În timpul convalescenței, este vizitat de prietenii săi, dar