Norocul lui Pufiță – poveste scurta pentru copii

“Norocul lui Pufiță”

Era odată un cățel mic și pufos numit Pufiță. El locuia într-un mic căsuță dintr-un sat îndepărtat. Pufiță era vesel și adora să se joace cu prietenii lui animale – Rățușca, Puișorul și Purcelușul.

Într-o zi frumoasă de vară, Pufiță și prietenii săi au decis să plece într-o aventură în Pădurea Fermecată. Acolo, se spunea că exista o comoară ascunsă care putea împlini orice dorință. Curiozitatea lui Pufiță era atât de mare, încât nu putea rezista să nu încerce să găsească acea comoară.

Cei patru prieteni au pornit în căutarea comorii, trecând prin pădure, ascultând cântecul păsărilor și bucurându-se de razele soarelui care străluceau printre copaci. După o vreme, au ajuns într-o poieniță minunată, plină de flori colorate. În mijlocul poieniței, se afla o cutie mică și strălucitoare.

Pufiță și prietenii lui s-au apropiat cu mare curiozitate de cutie și au citit pe ea: “Cutia Magică a Dorințelor”. Ei au încremenit, fascinați de promisiunea cutiei. Pufiță a fost primul care a avut curajul să o deschidă.

În momentul în care capacul a fost ridicat, un nor de praf magic a umplut aerul, iar în fața lor a apărut o zână micuță și strălucitoare. Zâna era responsabilă de îndeplinirea dorințelor și le-a spus copiilor că fiecare dintre ei avea dreptul la o singură dorință.

Rățușca a fost prima care și-a exprimat dorința să zboare. Într-o clipă, ea și-a crescut aripi frumoase și a zburat printre copaci, râzând de fericire. Puișorul și-a dorit să înțeleagă limbajul păsărilor, iar într-o clipă el a putut vorbi și cânta ca un adevărat pasăre.

Rămăsese doar Pufiță, care era foarte emoționat și nu știa ce să-și dorească. Dar după câteva clipe de gândire, el știa exact ce vrea. Cu o voce tremurândă, a cerut să fie cel mai bun prieten al tuturor. În acel moment, magia a răspuns și Pufiță s-a transformat într-un cățeluș incredibil de prietenos și iubitor.

Cu toții și-au îndeplinit dorințele și au devenit prieteni pe viață. Ei au petrecut întreaga zi în Pădurea Fermecată, jucându-se și râzând împreună. Spre seară, s-au întors acasă, iar fiecare prieten a adormit cu un zâmbet pe față, știind că avuseseră parte de o aventură minunată.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povestea lui Pufiță, poveste de adormit copiii, prietenie, aventură, cutie magică, dorințe împlinite, cățel, pădure fermecată.