O aventură în Pădurea Fermecată – poveste de adormit copiii

“O aventură în Pădurea Fermecată”

Era odată ca niciodată, într-un tărâm îndepărtat, o pădure fermecată. În mijlocul acestei păduri se afla un copăcel magicien care răspândea în jurul său o energie mistică. Copacul era atât de minunat, încât toate animalele din jur se adunau în fiecare seară sub frunzele lui pentru a asculta povești și a adormi în liniște.

Una dintre aceste animăluțe era Mimi, o ursuletă drăgălașă și jucausă. În fiecare seară, Mimi venea alergând din adăpostul ei din pădure pentru a se alătura celorlalte animale la baza copăcelului magicien. Acolo, ele petreceau timpul povestindu-și întâmplări și adormeau încet, încercând să prindă vise frumoase.

Într-o seară, pe când Mimi se grăbea să ajungă la copăcelul magicien, a descoperit un obiect ciudat în mijlocul potecii. Era o cutie mică și strălucitoare. Mimi era foarte curioasă, așa că a luat cutia și a dus-o cu ea în pădure. Acolo, sub lumina Lunii, a deschis cutia și a fost uluită de ceea ce a găsit înăuntru.

Era o carte magică, pe care scria “Povești pentru copii adormiți”. Mimi a început să citească una dintre povești și a fost atrasă instantaneu într-un univers plin de aventuri și magie. Paginile se mișcau de parcă ar fi fost vii, iar cuvintele pluteau în aer în jurul ei. Era ca și cum personajele povestirilor coborau printre copaci și o învăluiau pe Mimi într-un vârtej de emoții.

Zi după zi, Mimi se întâlnea cu celelalte animale și le citea povești din acea carte magică. Toate se bucurau de aventurile și personajele fascinante pe care le descopereau în paginile acelei cărți. Încet, cutia magică s-a transformat într-un obiect prețios pentru toți locuitorii pădurii fermecate.

Dar o noapte, când Mimi se îndrepta spre copăcelul magicien, a pierdut cutia de povesti. O căprioară jucausă a prins-o de mână și au alergat împreună pe poteci neumblate, până când cutia s-a desprins din mână și a luat zbor în vânt. Mimi era tristă, dar știa că aventurile și poveștile magice din acea cutie vor rămâne mereu în inimile lor.

Cu timpul, Mimi și-a dat seama că magia nu constă doar în povești scrise pe hârtie, ci trăiește în fiecare ființă și în fiecare loc din lumea noastră. În fiecare seară, Mimi și prietenii ei se întâlneau sub copăcelul magicien și împărtășeau povestea aventurii lor cu cutia magică. În sufletele lor, poveștile continuau să trăiască și să inspire.

Etichete: poveste de adormit copiii, povești pentru copii, aventură, magie, copăcelul magicien, animale, curiozitate, carte magică, descoperire, prietenie, pădure fermecată