O aventură printre stele – poveste scurta pentru copii

“O aventură printre stele”

Era odată ca niciodată, într-un mic sat de la marginea pădurii, un copil curios numit Alex. În fiecare seară, când se apropia ora de culcare, Alex se lăsa prins de farmecul stelelor și visa că ajungea într-o lume magică, unde putea explora cerul și se juca cu stelele strălucitoare.

Într-o seară, pe când se pregătea să adoarmă, Alex zări pe cer o stea mai strălucitoare decât toate celelalte. Aceasta îl chema cu voce blândă, iar Alex, curios fiind, a decis să-i răspundă chemării și să pornească într-o nouă aventură.

Ajuns în cer, Alex a descoperit că steaua strălucitoare era, de fapt, o poartă magică către o lume fascinantă. În această lume, copiii și stelele petreceau timp împreună și se bucurau de jocuri și povestiri.

Primul prieten pe care l-a întâlnit Alex a fost Stella, o stea zâmbitoare și jucausă. Ea l-a condus pe Alex într-un loc minunat numit “Grădina de stele”. Acolo, copiii se puteau plimba printre flori strălucitoare, care se transformau în stele atunci când erau strânse în mâini.

Următorul prieten pe care l-a făcut Alex a fost Luna, o stea blândă și înțeleaptă. Luna îl învăța pe Alex cum să picteze cu lumina și îi arăta diferite forme și figuri pe cerul nopții.

În această lume minunată, Alex a mai întâlnit și alte stele prietenoase. Soarele, o stea strălucitoare și veselă, îi deschidea fiecărei zile calea către noi aventuri. Norii, niște stele pufoase și jucăușe, îi ofereau lui Alex sărituri de pe un nor pe altul și îl ajutau să zboare cât mai sus.

După câteva zile petrecute în lumea stelelor, Alex a realizat că se apropie momentul să se întoarcă acasă. În ultima seară petrecută în cer, stelele și-au luat rămas bun de la Alex, promițându-i că vor veghea mereu asupra lui și îi vor aduce bucurie în visele sale.

Cu inima plină de amintiri și cu gândul la aventurile trăite în lumea stelelor, Alex s-a întors în patul său. Închizând ochii, a simțit cum îi cuprind somnul și cum visele cu stele se pregăteau să-l însoțească pe tot parcursul nopții.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, aventură printre stele, lume magică, cerul nopții, prietenia cu stelele, grădina de stele, Luna înțeleaptă, Soarele vesel, jocuri în lumea stelelor, vise cu stele.