Olguța și marea demascare – rezumat

Volumul trei din seria cu protagonistă, „Olguța și marea demascare”, este o carte pentru copii scrisă de Alex Moldovan, un autor din Cluj. Acest roman a fost publicat în 2021 la editura „Arthur” și continuă povestea captivantă a Olguței, o adolescentă cu o familie neobișnuită care o pune mereu la încercare în moduri surprinzătoare.

Acțiunea începe în timpul vacanței, când Olguța aude pe cineva sunând la ușă. Mare este surpriza ei când descoperă că persoana care a venit nu este altcineva decât un agent de poliție însoțit de alți polițiști înarmați. Aceștia îl caută pe tatăl ei, care sosește în mijlocul acestei situații tensionate. Tatăl fetei este arestat sub acuzații de șantaj și răpire, iar Olguța hotărăște să-l ajute, planificând o fugă de acasă.

Destinația era Bucureștiul, unde locuiau bunicii materni ai fetei. Acolo, Olguța îi întâlnește pe bunici și le povestește despre situația tatălui ei. Între timp, se împrietenește cu Dora, o fată pe care o admirase anterior. În București sosește și Victor, cel mai bun prieten al Olguței, care o ajută în încercările ei.

Înapoi la Cluj, Olguța află că tatăl ei fusese acuzat de conducere sub influența alcoolului și de agresarea unui polițist, acuzații pe care nu le putea fi adevărate. În același timp, se clarifică și relația ei cu Victor, care devine mai mult decât o prietenie.

După multe aventuri și încercări, Olguța se confruntă cu Dora, care se dovedește a lucra pentru un interlop pe urmele căruia erau și Olguța și prietenii ei. Finalul cărții lasă cititorii în suspans, sugerând că vor urma noi aventuri și explicații privind identitatea Dorei și rezolvarea altor probleme nerezolvate.

„Olguța și marea demascare” oferă o nouă aventură din viața plină de evenimente a protagonistei. Romanul ne lasă cu dorința de mai mult, sugerând că urmează alte volume pline de aventuri și de dezvăluiri.