Pasărea călătoare – poveste scurta pentru copii

“Pasărea călătoare”

Era odată într-o lume magică o pasăre călătoare, numită Zuzu. Ea era cunoscută pentru abilitatea ei de a călători prin toate părțile lumii și de a aduce povestitorilor inspirație și imaginație pentru a crea povești pentru copii.

Într-o zi, Zuzu a aterizat pe o creangă frumoasă deasupra unei păduri fermecate. Acolo, pe o poiană însorită, se adunaseră copii din toate colțurile lumii, așteptând să audă o poveste fermecată.

Cu penajul său colorat și ochii strălucitori, Zuzu i-a fascinat pe copii, iar ei au început să-și imagineze cele mai incredibile aventuri. Zuzu a început să cânte o melodie fermecată și, pe măsură ce sunetul pătrundea în urechile copiilor, își deschideau mintea spre lumi nemaivăzute.

În timp ce Zuzu cânta, copiii închideau ochii și se imaginau într-o lume unde animalele vorbeau și copacii dansau. Într-un târziu, când melodia s-a încheiat, copiii s-au trezit din visare și au cerut lui Zuzu să le povestească o aventură magică.

Zuzu a înălțat zborul și a început să le spună despre o călătorie într-un tărâm unde ploaia era din bomboane, iar copacii purtau pantofi de sticlă. Ea a povestit despre un mic pui de dragon care căuta să-și găsească propria identitate și despre o prințesă curajoasă care salvase regatul de la un vrăjitor rău.

Copiii au ascultat cu sufletul la gură și și-au imaginat toate detaliile aventurii. S-au gândit la ce culori erau bomboanele din ploaie și la cum s-au simțit pantofii de sticlă ai copacilor. Ei au călătorit prin poveștile spunse de Zuzu și au simțit cum magia îi învăluie.

La sfârșitul poveștii, copiii au fost copleșiți de bucurie și au mulțumit lui Zuzu pentru aventura magică. Cu un zâmbet blând, pasărea călătoare și-a luat zborul și a promis că se va întoarce mereu pentru a le povesti alte povești fermecate.

Astfel, Zuzu a devenit legenda pădurii fermecate și copiii își aminteau mereu de poveștile minunate pe care le-au trăit alături de ea. Fiecare noapte, când se așezau în pat, copiii își aduceau aminte de povestea Zuzu și adormeau cu zâmbetul pe buze și visând la noi aventuri.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povești pentru copii, poveste de adormit copiii, pasărea călătoare, pădure fermecată, aventură magică, imaginație, inspirație, Zuzu.