Pe urmele pinguinului pierdut – poveste scurta pentru copii

“Pe urmele pinguinului pierdut”

Era odată ca niciodată un mic pinguin numit Puffy, care trăia pe o insulă îndepărtată. Puffy era un pinguin curios și aventuros, mereu în căutarea unor noi descoperiri și prieteni. Într-o zi, el a auzit despre o poveste despre un pinguin pierdut care locuia într-o mare strălucitoare și colorată.

Cu inima plină de curiozitate, Puffy s-a hotărât să pornească într-o călătorie pentru a găsi acea mare minunată și a reuni pinguinul pierdut cu familia lui. Așa că, și-a pregătit rucsacul cu provizii și a pornit în aventură.

Prima oprire a fost într-un pădure fermecată, unde copacii aveau frunze de ciocolată și iarba era de zahăr. Puffy a savurat o gustare rapidă și a luat câteva fotografii pentru a-și aminti de acea minunăție. După aceea, a mers pe un drum scânteietor, pavat cu pietre prețioase, unde a întâlnit o broască fermecată care l-a ajutat să găsească direcția corectă spre mare.

Pe drumul său, Puffy a trecut prin câmpii de flori înalte, care se învârteau în jurul lui ca să îi ureze noroc. A rămas uimit de frumusețea lor și a luat o floare mică și colorată pentru a o dărui pinguinului pierdut.

Ajunși la malul mării, Puffy a descoperit o barcă mică și a decis să o folosească pentru a călători pe mare. Acolo, a văzut delfini jucați în valuri și pești colorați înotând în jurul lui. În timp ce străbătea apele, Puffy s-a împrietenit cu o familie de balene și pescăruși, care l-au ajutat să caute pinguinul pierdut.

După o lungă călătorie, Puffy a ajuns într-un arhipelag fermecat, unde a găsit marele strălucitor despre care a auzit atât de multe. Acolo, în mijlocul mării, trăia pinguinul pierdut, singur și trist. Puffy s-a apropiat de el cu un zâmbet cald și i-a oferit floarea mică și colorată, simbol al prieteniei și speranței.

Pinguinul pierdut a fost atât de fericit să vadă un alt pinguin și a plâns de bucurie. Puffy i-a povestit despre familia sa și despre întreaga călătorie, iar pinguinul pierdut și-a amintit de casa sa și de dragostea pe care o simțea pentru cei dragi.

Împreună, Puffy și pinguinul pierdut s-au întors pe insula lui Puffy și au fost întâmpinați cu brațele deschise de toată familia. Pinguinul pierdut s-a bucurat de căldura și iubirea familiei lui, iar Puffy a realizat că aventurile cele mai importante sunt cele împărtășite cu cei dragi.

Iar acum, în fiecare noapte, când Puffy doarme, se visează plimbându-se cu pinguinul pierdut prin lumi fermecate și încântătoare.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, aventură, pinguini, prietenie, călătorie, fericire, visare, familie