Pe urmele ursuletului curios – poveste de adormit copiii

“Pe urmele ursuletului curios”

Era odata un ursulet curios pe nume Bruno. El traia intr-o padure fermecata, plina de copaci inalti si flori colorate. Bruno era mereu in cautare de noi aventuri si descoperiri fascinante. Intr-o zi, in timp ce se plimba printre copaci, a dat peste o carte veche, legata cu o panglica aurie. Titlul cartii era “Secretul padurii fermecate”.

Curios fiind, Bruno a desfacut panglica si a inceput sa citeasca povestea. Era vorba despre o comoara ascunsa in varful muntelui cel mai inalt din padure. Comoara avea puteri magice si putea implini orice dorinta a celui care o descoperea. Bruno s-a bucurat de aceasta descoperire si hotarat sa porneasca in cautarea comoarei magice.

Pe drumul sau, Bruno s-a intalnit cu prietenii sai, vulpea Roxana si iepurasul Pufi. Le-a povestit despre comoara si i-a invitat sa se alature aventurii. Impreuna, au pornit la drum, strabatand padurea cu entuziasm si curiozitate. Pe masura ce avansau, intalneau noi si noi provocari: prapastiile adanci, raurile impetuase si animalele salbatice.

Dupa multe zile de drum, cei trei prieteni au ajuns in varful muntelui. Acolo, au gasit o pestera mare, in interiorul careia se afla comoara magica. Era un sicriu de aur, frumos ornamentat, care stralucea sub lumina lunii. Afland secretul, Bruno a deschis sicriul cu teama si nerabdare.

In clipa in care l-a deschis, un val de lumina a umplut intreaga pestera, iar o voce calda si prietenoasa a rasunat in urechile lor. Comoara magica le-a spus ca poate indeplini o singura dorinta pentru fiecare dintre ei. Bruno a dorit ca padurea sa fie mereu plina de hrana si liniste, Roxana si-a dorit sa poata vorbi toate limbile animalelor, iar Pufi a vrut sa fie mereu vesel si jucaus.

Dupa ce si-au indeplinit dorintele, cei trei prieteni s-au intors in padure, plini de fericire si implinire. Padurea era acum mai bogata si mai linistita, iar animalele traiau in armonie. Bruno, Roxana si Pufi s-au bucurat de prietenia lor si de frumusetea padurii fermecate.

De atunci, Bruno si-a dedicat viata explorarii padurii si ajutorarii animalelor. Roxana a devenit interpretul padurii, punandu-si cunostintele in limbile animalelor in slujba celor care aveau nevoie de ajutor, iar Pufi a devenit eterna sursa de veselie si joaca pentru toti cei din padure.

Astfel, prietenia lor a fost intarita de aceasta aventura si au trait fericiti pana la adanci batraneti, fiind mereu recunoscatori pentru comoara lor magica.

Etichete: povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, aventura, prietenie, descoperire, padure fermecata, comoara magica, animale.