Pisica curioasa în pădurea fermecată – poveste scurta pentru copii

“Pisica curioasa în pădurea fermecată”

A fost odată ca niciodată o pisică pe nume Mimi. Ea era foarte curioasă și mereu căuta aventuri noi. Odată, în timpul unei plimbări prin pădure, Mimi a găsit o poartă ascunsă într-un copac bătrân. Curiozitatea a copleșit-o și nu a putut rezista să nu arunce o privire dincolo.

Când a trecut pragul, a descoperit că pădurea se transformase într-o lume magică. Copacii vorbeau, fluturii aveau culori strălucitoare, iar pietrele de la marginea drumului erau luminoase. S-a simțit ca într-un basm și a știut că trebuie să exploreze mai mult.

Pe măsură ce avansa prin pădurea fermecată, Mimi a întâlnit o familie de iepurași dansând în jurul unui trandafir imens. Iepurașii s-au oprit din dans și i-au cerut lui Mimi să le spună o poveste. Așa că pisica a început să povestească despre un regat îndepărtat, unde animale vorbeau și toată lumea trăia în armonie.

Iepurașii au fost încântați de povestea lui Mimi și i-au arătat o cale secretă spre o poiană magică. Acolo, pisica a găsit o licornă frumoasă numită Aurora, care avea puterea de a-și îndeplini dorințele. Mimi a cerut lui Aurora să o ducă într-o călătorie pe sub mare.

În adâncurile oceanului, Mimi a întâlnit pești colorați și sirene fermecătoare. Ei i-au arătat comoara ascunsă a regelui Neptun și s-au distrat înotând în jurul corăbiilor scufundate. După ce și-a petrecut timpul în adâncuri, pisica a hotărât să se întoarcă în pădurea fermecată.

Revenită în lumea magică, Mimi a întâlnit o bufniță înțeleaptă care locuia într-un copac uriaș. Bufnița a învățat-o pe Mimi despre taina nopții și despre cum fiecare stea are o poveste. Împreună, au staționat sub cerul înstelat și au ascultat istoriile stelelor.

Seara s-a lăsat, iar Mimi s-a obosit. Bufnița a ghidat-o spre o căsuță mică și primitoare, pe care pisica a numit-o “Acasă”. Înăuntru, s-a cuibărit într-un păturică caldă și s-a afundat în somnul dulce.

Dimineața, Mimi s-a trezit și și-a dat seama că a visat totul. Pădurea fermecată, poiana magică, călătoria sub mare și bufnița înțeleaptă erau doar povești frumoase. Cu toate acestea, ea a simțit o bucurie interioară și o înțelepciune nouă.

Mimi și-a continuat aventurile, dar de data aceasta în lumea reală. A învățat să aprecieze firea, să descopere lucruri noi și să se bucure de poveștile spunse de alții. Și înainte de a merge la culcare, Mimi împărtășea mereu povești fermecate despre pisici cățeluși și animale vorbitoare prietenilor săi.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, pădure fermecată, aventură magică, pisică curioasă, suflet aventurier, prietenie cu animalele, înțelepciunea naturii, basm.