Pisica curioasă și aventura ei în lumea de basm – poveste de adormit copiii

“Pisica curioasă și aventura ei în lumea de basm”

A fost odată ca niciodată, într-un mic sat cu case de lut și grădini înflorate, o pisică curioasă numită Miauța. Miauța era o pisică simpatică și jucauță, mereu în căutare de noi aventuri. Într-o zi răcoroasă de primăvară, când florile abia începeau să înflorească și păsările să-și fredoneze cântecul, Miauța observă o cărțulie strălucitoare între flori. Curioasă să afle ce ascunde acea cărțulie, Miauța o luă în gură și o purtă în casa ei mică, ascunsă într-un tufiș de trandafiri.

Când ajunse în siguranță la ea acasă, Miauța deschise cutiuța magică și din ea ieși un norișor de praf strălucitor. În timp ce praful se așeza pe blana ei, Miauța se transformă într-un pui de leu micuț și prietenos. Înfricoșată de schimbare, Miauța începu să se răsucească în cerc și să miaune disperată. Însă, în loc să vadă vecinii speriindu-se, aceștia se uitau minunați la ea și se amuzau de micul leușor care se zbătea.

Cu trecerea timpului, Miauța începu să se obișnuiască cu noua-i înfățișare și să-și descopere puterile incredibile. De fiecare dată când intra în contact cu cutia magică, putea să se transforme în diferite animale și să pornească în aventuri pline de încântare. Așa că, într-o bună zi, Miauța hotărî să exploreze lumea de basm și să-și folosească puterile pentru a-i ajuta pe ceilalți.

Prima oprire a fost la Pădurea Fermecată, locuită de pitici blânzi și prietenoși. Cu blănița de lup, Miauța se strecură printre copaci și îi surprinse pe pitici într-un joc vesel de fotbal. Cu pașii ei înțepeniți și cu urechile ascuțite, Miauța reuși să lovească mingea cu putere și să aducă victoria pentru echipa piticilor. Aceștia, bucuroși de ajutorul primit, îi mulțumiră cu zâmbete largi și o înveliră cu o haină de blană moale ca mulțumire.

Următoarea aventură a fost în Regatul Zânelor, unde Miauța se prefăcu într-un pui de urs și îi ajută pe zâne să construiască casele lor din cristale strălucitoare. Cu blana ei pufăitoare și cu labele sale pline de hărnicie, Miauța reuși să adune toate pietrele prețioase necesare și să le dăruiască zânelor o casă ca în povești. În semn de recunoștință, zânele îi oferiră o pereche de aripi delicate, ca să poată zbura peste cerul înstelat.

Ultima oprire a fost la satul olandez, unde animalele fermecate aveau nevoie de ajutor. Miauța se prefăcu într-o vulpe sprintenă și îi ajută pe animale să-și găsească vocea. Prin împușcăturile vesele și glumele sale neastâmpărate, Miauța reuși să facă animalele să râdă în hohote și să-și recapete încrederea în ei înșiși. Drept mulțumire, animalele o învățară tainele politicii și a artei, iar Miauța devină o mare lideră în satul fermecat.

După multe aventuri și împliniri, Miauța se întoarse acasă, unde într-un tufiș de trandafiri o aștepta cutia magică. Cu un ultim strălucit, praful magic o readuse pe Miauța la înfățișarea ei obișnuită de pisică simpatică și jucauță. Fericită și împlinită, Miauța adormi lângă cutia magică, visând la noi aventuri și la prieteni noi.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, aventură basm, pisică curioasă, cutie magică, tranformări, pitici, zâne, animale fermecate, prietenie, încredere.