Pisica Curioasă și Piatra Fermecată – poveste scurta pentru copii

“Pisica Curioasă și Piatra Fermecată”

A fost odată ca niciodată o pisică pe nume Mimi, care trăia într-un mic sat liniștit. Pisica Mimi era extrem de curioasă și mereu căuta aventură în jurul ei. Într-o zi, pe când se plimba prin pădure, Mimi a găsit o piatră strălucitoare, care emana o lumină magică.

Curioasă fiind, Mimi a luat piatra fermecată în gheare și s-a hotărât să afle mai multe despre ea. În drumul său înapoi spre casă, pisica a întâlnit o broască țestoasă înțeleaptă, care avea multă experiență în tainele magiei.

Broasca țestoasă i-a explicat pisicii Mimi că piatra pe care o avea era cunoscută sub numele de “Piatra Fermecată” și avea puterea de a transforma orice dorință în realitate. Cu toate acestea, broasca avertizase pisica că puterea pietrei putea fi foarte periculoasă.

Cu inima plină de curiozitate și entuziasm, Mimi a hotărât să încerce puterea pietrei. A privit cu atenție în ochiul strălucitor al pietrei și și-a dorit să poată zbura. Într-o clipită, aripile delicate ale unei fluturi i-au crescut din spate și Mimi a început să zboare prin cer.

Uimită și emoționată de acest nou dar, Mimi s-a înălțat tot mai sus, admirând priveliștile de sus. Dar, la un moment dat, pisica și-a dat seama că nu mai poate controla zborul și a început să se simtă tot mai speriată. Dorința ei de a zbura s-a transformat într-un obstacol, iar Mimi a realizat că nu tot ceea ce îți dorești este cu adevărat benefic.

Cu ultimele puteri rămase, pisica și-a dorit să ajungă în siguranță pe pământ. Imediat, aripile i-au dispărut și Mimi s-a prăbușit pe un nor moale, care o aștepta în zborul ei nesigur. Pisica a realizat că magia pietrei nu era o jucărie și că trebuia să o folosească cu înțelepciune.

Cu o bătaie de inimă calmă, Mimi s-a întors la broasca țestoasă și i-a povestit experiența prin care trecuse. Broasca i-a explicat că pietrele magice trebuie folosite cu responsabilitate și că dorințele ar trebui să fie gândite cu mare atenție înainte de a fi exprimate.

De atunci, pisica Mimi și-a învățat lecția și a devenit o paznică a pietrelor magice. Ea le-a învățat pe toate animalele din pădure despre riscurile magiei și despre cât de important este să fie mulțumite cu ceea ce au.

Astfel, povestea despre “Pisica Curioasă și Piatra Fermecată” a fost transmisă din generație în generație, iar toate animalele au învățat să fie atente și responsabile atunci când vine vorba de puterea magică.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povești pentru copii, povești de adormit copiii, poveste cu pisici, lecții de viață pentru copii, aventură, magie, înțelepciune, curiozitate, responsabilitate.