Pisica fermecată și călătoria sa prin pădure – poveste scurta pentru copii

“Pisica fermecată și călătoria sa prin pădure”

Era odată o pisică fermecată, numită Miti, care trăia într-o mică casă dintr-un sat liniștit. Miti avea o putere magică specială: putea vorbi cu animalele și înțelege limbajul lor. Într-o zi, când Miti era în grădină, a auzit un zumzet ciudat venind din pădure. Curioasă, și-a îndreptat urechile și și-a mirosit blănița până la locul de unde venea zgomotul.

Acolo, în mijlocul pădurii, se afla un stup de albine, cu o albină rătăcită afară. Miti s-a apropiat de ea și a întrebat cu grijă: “Ce s-a întâmplat, micuța albină? De ce ești singură aici?”

Albina, pe nume Buzzy, a răspuns: “Am căzut din stup și nu mai știu cum să ajung acasă. Sunt foarte speriată și mi-e dor de prietenii mei.”

Miti a zâmbit și i-a spus: “Nu-ți face griji, Buzzy. Voi fi ghidul tău și te voi ajuta să găsești drumul înapoi la stup.”

Astfel, Miti și Buzzy au pornit la drum prin pădurea întunecată. În timpul călătoriei lor, au întâlnit o familie de veverițe care își pierduse casa într-un copac prăbușit. Miti și Buzzy au oferit ajutor și au construit o casă nouă pentru veverițe, folosind frunze și crengi.

În continuare, au descoperit o broască țestoasă învârtindu-se pe spate în mijlocul unui iaz. Miti și Buzzy i-au întors broasca în poziție și au îndrumat-o către apă. Broasca, extrem de recunoscătoare, a spus: “Mulțumesc, Miti și Buzzy! Vă voi fi veșnic recunoscătoare pentru ajutorul vostru.”

Pe măsură ce Miti și Buzzy se apropiau de sfârșitul pădurii, au găsit un iepure mic rătăcit și speriat. Miti l-a luat în brațe și i-a spus: “Nu-ți fie frică, micuțule. Te vom duce acasă la familia ta.” Iepurașul a fărâmat și așa a ajuns acasă într-o clipă.

În cele din urmă, Miti și Buzzy au ajuns la stupul de albine și Buzzy a fost primită cu bucurie de întregul roi. Albinele au făcut o dansă specială pentru a mulțumi lui Miti pentru ajutorul său.

În fiecare seară, Miti obișnuia să se așeze sub cerul înstelat și să privească pădurea. Cu inima plină de recunoștință față de toate animalele pe care le-a ajutat, Miti și-a dat seama că ar fi fost frumos dacă pădurea ar fi avut o poveste a sa. Și așa, Miti a început să scrie povestea aventurii sale și a prietenilor săi din pădure.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, pisica fermecată, călătorie prin pădure, prietenie între animale, ajutor și recunoștință, aventuri magice, poveste minunată.