Pisica și păsările vorbitoare – poveste scurta pentru copii

“Pisica și păsările vorbitoare”

Era odată o pisică pe nume Mimi care trăia într-o curte mare, plină de flori și copaci. Pe lângă casa ei, se afla un copac în care păsările își făceau cuiburi. Mimi iubea să privească păsările, dar mereu se simțea tristă pentru că nu putea să vorbească cu ele.

Într-o zi, Mimi s-a trezit cu o strălucire în ochi și s-a uitat în jur. Pe crengile copacului erau așezate păsările, care vorbeau și râdeau cu voce tare. Mimi nu-și putea crede ochilor! Se apropie timid de copac și începu să țipe: “Hei, păsări! V-ar plăcea să vorbim?”

Păsările se uitară cu surprindere la Mimi și una dintre ele răspunse: “Bineînțeles! De ce nu am putea vorbi împreună?” Mimi era atât de bucuroasă, încât începu să sara și să alerge în jurul copacului. Acum, avea pe cineva cu care să împărtășească grijile și bucuriile.

Mimi și păsările vorbitoare petreceau mult timp împreună. Se adunau în fiecare dimineață sub copac și povesteau despre aventurile lor. Păsările îi spuneau cum zboară prin cer și cum descoperă lucruri noi în fiecare zi. Mimi le povestea despre jocurile pe care le juca cu prietenii ei pisici și despre momentele distractive pe care le petrecea în curte.

Dar odată, într-o seară, păsările nu mai vorbiră. Mimi era îngrijorată și întrebă: “Ce s-a întâmplat? De ce nu mai puteți vorbi?”

Păsările explicară că au fost fermecate de o vrăjitoare malefică și că singurul mod de a le elibera era să găsească o cheie magică ascunsă într-un tărâm îndepărtat. Mimi hotărî să îi ajute și le promisă că va căuta cheia și îi va salva.

Astfel, Mimi porni într-o călătorie plină de aventuri. Trebuia să treacă prin păduri întunecate și să înfrunte diferite obstacole până când va ajunge la tărâmul ascuns. Pe parcurs, întâlni animale prietenoase, care o ajutau în căutările sale.

După multe zile și nopți de călătorie, Mimi ajunse în sfârșit în tărâmul ascuns. Acolo, găsi cheia magică și o folosi pentru a dezvrăji păsările. Acestea se ridicară în văzduh și începură să cânte de bucurie.

Mimi și păsările vorbitoare se întoarseră împreună în curtea lor și sărbătoriră reușita lor. Mimi se simțea atât de împlinită să aibă prieteni atât de speciali și să poată vorbi cu ei.

De atunci, Mimi și păsările își petrec fiecare zi împreună, povestind și cântând. Curtea lor deveni un loc magic, unde toți animalele puteau comunica și petrecea timp împreună.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povești pentru copii, povești de adormit copiii, pisica vorbitoare, păsări vorbitoare, aventură magică, vrăjitoare malefică, cheie magică, prietenie, comunicare.