Pisicuța Albastră și aventura ei în pădure – poveste scurta pentru copii

“Pisicuța Albastră și aventura ei în pădure”

Era odată o pisicuță albastră numită Mia, care trăia împreună cu stăpânul ei, Andrei. Mia era o pisicuță foarte curioasă și aventuroasă și mereu își căuta ceva de făcut în fiecare zi.

Intr-o dimineață frumoasă de primăvară, Andrei a decis să o ducă pe Mia într-o scurtă excursie în pădure. Mia era foarte încântată și nu putea să aștepte să descopere toate minunățiile pe care pădurea le ascundea.

Cei doi s-au aventurat pe un drum îngust și au trecut prin flori și plante înflorite. Mia nu putea să-și țină ghearele departe de acele flori colorate și a început să se joace cu ele.

Pe măsură ce se apropiau tot mai mult de interiorul pădurii, Mia a observat o lumină strălucitoare care venea dintr-un copac mare. Era vechea căsuță a unei vrăjitoare bune, pe care Mia o întâlnise într-o altă zi.

Curioasă, Mia a intrat în căsuță și a descoperit o carte magică peste care o prinsese vrăjitoarea. Cartea era deschisă la o pagină despre un loc îndepărtat și misterios numit Valea Florilor.

Mia știa că trebuie să exploreze această vale, așa că a lăsat o notiță pentru Andrei, explicându-i unde pleacă, și a plecat în aventura ei.

Pe drumul spre Valea Florilor, Mia a întâlnit toate felurile de animale și păsări. S-a jucat cu veverițele, a cântat alături de păsările cântătoare și a dansat cu fluturii colorați.

În cele din urmă, Mia a ajuns în Valea Florilor, iar priveliștea era de-a dreptul uimitoare. Pajiștile erau acoperite cu flori colorate și parfumate, iar Mia a simțit că se afla într-un loc de poveste.

Pisicuța a ales o floare frumoasă și și-a făcut un pat moale între petale, pregătindu-se să se odihnească. Însă, înainte să adoarmă, Mia a simțit o adiere stranie pe blana ei și s-a trezit.

Era Andrei, care venise în căutarea ei și a găsit drumul spre Valea Florilor. Mia s-a bucurat să-și vadă stăpânul și i-a povestit despre aventurile ei în pădure și despre minunățiile pe care le-a descoperit.

Cei doi s-au întors acasă, iar Mia a adormit fericită în patul ei. În timp ce se odihnea, visul ei a fost îndeplinit – a visat despre magia pădurii și aventurile ei alături de Andrei.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, cutie magică, lanul cu porumb, pisicuță albastră, aventură în pădure, vrăjitoare bună, Valea Florilor, animale, flori colorate.