Pisicuța curajoasă și cățeaua prietenoasă – poveste scurta pentru copii

“Pisicuța curajoasă și cățeaua prietenoasă”

Era odată într-un mic sat, o pisicuță curajoasă pe nume Luna și o cățea prietenoasă pe nume Bella. Locuiau în case alăturate și deși erau de specii diferite, erau cele mai bune prietene.

Luna era o pisicuță neagră și jucausă, cu ochi verzi strălucitori, iar Bella era o cățea cu blana maro și un zâmbet mereu pe botic. Împreună, își petreceau zilele explorând natura și descoperind noi aventuri.

Intr-o frumoasă zi de vară, când soarele strălucea puternic pe cerul albastru, Luna și Bella au văzut ceva strălucitor în lanul cu porumb de lângă sat. Era o cutie magică, acoperită cu praf de stele.

Curioase, s-au apropiat de cutie și au văzut că lipsea o cheie pentru a o deschide. Luna, fiind o pisicuță pricepută la căutat obiecte mici, a găsit cheia puțin mai departe. Cu cheia în gură, s-au întors la cutie și au deschis-o împreună.

Magicianul din interiorul cutiei a ieșit și le-a mulțumit pentru ajutor. Era un magician bun și generos, care călătorea prin lumea întreagă pentru a face fapte bune. El le-a spus că le va îndeplini orice dorință, dar numai una.

Luna și Bella au stat un moment pe gânduri și și-au dat seama că cele mai mari dorințe ale lor erau să ajute și să aducă bucurie copiilor din satul lor. Așa că au cerut magicianului să transforme lanul cu porumb într-un loc minunat de joacă pentru copii, unde toți să se distreze și să se bucure de natură.

Magicianul a fost încântat de dorința lor și a făcut ca porumbul să crească în copaci înalți cu leagăne și tobogane. A mai adăugat și un râu mic în care copiii să se poată balacari și a făcut flori care cântau în cor atunci când oamenii treceau pe lângă ele.

După ce a terminat magia lui, magicianul a mulțumit pisicuței și cățelei pentru ajutorul lor și a dispărut într-un nor de fum. Luna și Bella s-au bucurat de priveliștea minunată și au văzut cum copiii din sat se bucurau de noul lor loc de joacă.

De atunci, Luna și Bella au rămas cele mai bune prietene și au continuat să descopere aventuri și să ajute pe cei din jurul lor. Copiii din sat le adorau și le numeau “prietenele magice”.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, aventuri, prietenie, magie, loc de joacă, ajutor, cățea, pisicuță.