Pisicuta curioasa – poveste scurta pentru copii

“Pisicuta curioasa”

Era odata o pisicuta curioasa pe nume Mimi. Ea locuia intr-un mic coltisor al gradinii, intr-o casuta micuta sub un copac mare. Mimi era mereu in cautare de aventuri si era mereu nerabdatoare sa descopere lumea din jurul ei.

Intr-o zi insorita, Mimi s-a hotarat sa exploreze padurea din apropiere. Si-a pus ghetele albe si a pornit la drum cu inima plina de entuziasm. Pe masura ce se indrepta catre padure, Mimi a inceput sa auda un sunet misterios. Era un sunet catifelat si bland, la fel ca un fosnet de aripi.

Curiozitatea i-a luat rapid locul fricii si Mimi a urmat sunetul, pana cand a ajuns intr-un mic taram fermecat. Acolo, in mijlocul unei flori frumos colorate, se afla o buburuza sclipitoare.

“Buna ziua, Mimi!” a spus buburuza. “Ma numesc Bella si am nevoie de ajutorul tau. M-am pierdut intr-un lan de porumb si nu mai stiu cum sa ajung acasa.”

Mimi s-a oferit imediat sa o ajute pe Bella. Impreuna, au inceput sa strabata lanul de porumb, insa era greu sa se orienteze prin firele inalte. Mimi si Bella isi tinea coada si aripa, incercand sa nu se desparta unul de celalalt.

Pe masura ce avansau prin lanul de porumb, Mimi a observat o cutie misterioasa in mijlocul campului. Cutia era stralucitoare si avea inscriptii ciudate pe ea. Cu toate acestea, curiozitatea pisicutei a invins si a apasat pe un buton mic de pe cutie.

La scurt timp, cutia s-a deschis si a aparut un magician zambaret, pe nume Albert. El le-a povestit celor doua prietene ca acel lan de porumb era de fapt o lume magica, unde fermierul folosea vraja pentru a creste legumele si fructele cele mai gustoase din toata lumea.

Mimi, Bella si Albert au inceput sa exploreze impreuna aceasta lume minunata. Au petrecut zile intregi alaturi de vrajitori si plante vorbitoare, descoperind secretele lanului de porumb.

In cele din urma, Mimi si Bella au reusit sa gaseasca drumul spre casa si au promis ca vor pastra secretul lanului magic pentru ei. De atunci, lanul de porumb a devenit locul lor secret, unde se intalneau in fiecare vara pentru a se bucura de aventuri si povesti magice.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Cutia magica, lanul cu porumb, pisicuta curioasa, aventuri, magician, prietenie magica, lumea minunata.