Pisicuta curioasa – poveste scurta pentru copii

“Pisicuta curioasa”

Era odata o pisicuta mica si curioasa pe nume Luna. Ea locuia intr-un mic satuc inconjurat de paduri si flori colorate. Luna era mereu in cautare de aventuri si iubea sa exploreze imprejurimile.

Intr-o zi, Luna a aflat despre o poveste veche care spunea ca intr-o padure indepartata se afla o cutie magica care putea indeplini orice dorinta. Fara sa stea pe ganduri, Luna a hotarat sa porneasca intr-o calatorie in cautarea cutiei magice.

Drumul era plin de obstacole, dar Luna nu s-a pierdut niciodata. A trecut prin pajisti verzi, a sarit peste pietre uriase si a strabatut rauri cristaline. In cele din urma, a ajuns in padurea mentionata in poveste.

Cu inima plina de speranta si ochii plini de entuziasm, Luna a inceput sa caute cutia magica. A cautat in copaci, in iarba inalta si chiar in pesteri ascunse, dar fara niciun rezultat. Luna era pe punctul de a renunta cand auzi un sunet venind dintr-un tufis.

Curiozitatea i-a luat locul fricii, asa ca Luna a pus labele inainte si a intrat in tufis. Si, uite ce a gasit acolo – o mica cutie stralucitoare! Zambind de ureche la ureche, Luna a luat cutia in labe si s-a intors spre casa.

Dar pe drumul de intoarcere, Luna s-a intalnit cu animalele din padure, care au aflat despre cutia magica. Toti au dorit sa o vada si chiar sa o aiba pentru ei. Luna s-a simtit copleșita de cererile lor si a fost nevoita sa gaseasca o solutie.

Cu o minte lucida si un suflet generos, Luna a propus sa impartaseste cutia magica cu toti animalele. Astfel, fiecare animal avea sa aiba o dorinta pe care sa o indeplineasca. Astfel, fiecare animal avea sa aiba o dorinta pe care sa o indeplineasca.

Pinguinul a dorit sa invete sa zboare, iar elefantul dorea sa devina cel mai rapid animal din lume. Pasarea colorata isi dorea sa cante cel mai frumos cantec, iar broasca testoasa voia sa sara catre cer. Luna a trecut peste fiecare dorinta si cutia magica le-a implinit tuturor.

La final, Luna s-a asezat pe un balcon si a privit cum toate dorintele animalelor se implineau. Fiecare animal era fericit si Luna a realizat ca adevarata magie consta in a face pe altii fericiti.

De atunci, Luna a devenit pazitoarea cutiei magice si a fost numita Vrajitoarea Inteleapta. A continuat sa calatoreasca prin lumi magice si sa indeplineasca dorintele celor care o intalneau. Si de fiecare data, Luna adormea copiii cu povesti de adormit copiii, pline de magie si aventura.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Luna, cutie magica, aventura, animale, dorinte implinite, magie, vrăjitoare.