Pisicuta Rosie si aventura in lumea culorilor – poveste de adormit copiii

“Pisicuta Rosie si aventura in lumea culorilor”

Era odata o pisicuta numita Rosie, cu blanita pufoasa si ochi mari verzi. Locuia intr-o casuta mica, langa padure, impreuna cu mama ei, doamna Miau. De cand era doar un pui, Rosie a fost fascinata de culori si isi petrecea ore intregi urmarind fluturii multicolori din gradina.

In fiecare seara, dupa ce mami ii spunea povestea de adormit, Rosie se inchidea in ochi si visul ei lua start. In vis, Rosie era condusa de o alba ca zapada flutureasa intr-un taram magic, numit Lumea Culorilor. Acolo, fiecare lucru, fiecare fiinta era plina de culori sclipitoare.

Intr-o noapte, in vis, Rosie s-a trezit intr-un lan plin cu flori de toate culorile posibile. Era un loc fermecator, dar Rosie a observat ca totul era gri. Pescarusul Argintiu, cel care era paznicul colorilor, i-a explicat ca o forta malefica a furat toate culorile din taram si a adus tristete peste tot.

Rosie s-a hotarat sa il ajute pe Pescarusul Argintiu sa recupereze culorile. Primul pas era sa gaseasca vechiul vrajitor, care detinea cheia catre Lumea Culorilor. Rosie si pescarusul au luat-o la drum, trecand prin paduri intunecate, rauri tulburi si campuri fara de sfarsit.

Dupa cateva zile de calatorie, Rosie si Pescarusul Argintiu au ajuns la varful Muntelui Inorogilor, acolo unde se afla Casa Vrajitorului. Rosie a batut la usa si a fost primita de un batranel cu barba lunga si ochi plini de mister. Vrajitorul era incantat de curajul pisicutii si i-a daruit o pereche de ochelari magici.

Cu ajutorul ochelarilor magici, Rosie putea vedea culorile chiar daca erau ascunse sau furate. Ea si pescarusul au pornit in cautarea hotului de culori, strabatand taramul cu focuri de artificii si lacuri stralucitoare. In cele din urma, au gasit pestisorul fermecat, care se hranea cu culori.

Cu mare indemanare, Rosie a reusit sa prinda pestisorul si sa il elibereze, astfel eliberand si culorile inapoi in lume. Imprastiindu-se in aer, culorile au inceput sa aduca bucurie si frumusete acolo unde era tristete si monotonie.

Pescarusul Argintiu a fost atat de multumit de curajul si abilitatile lui Rosie, incat a hotarat sa o numeasca paznic al Lumi Culorilor. De-atunci, in fiecare noapte, Rosie calatoreste prin Lumea Culorilor si se asigura ca toate culorile sunt prezente si stralucitoare pentru a aduce bucurie si magie.

Etichete: poveste pentru copii, povesti de adormit copiii, aventura, culori, vis, curaj, magie, prietenie.

Etichete: poveste pentru copii, povesti de adormit copiii, aventura, culori, vis, curaj, magie, prietenie.