Pisicuța Sofia și aventura în Grădina Fermecată – poveste scurta pentru copii

“Pisicuța Sofia și aventura în Grădina Fermecată”

Era odată o pisicuță pe nume Sofia, care trăia într-un mic cătun liniștit. Ea era cunoscută pentru blănița sa moale și ochii mari și verzi. Sofia era o pisicuță curioasă și mereu în căutare de aventură.

Într-o zi, Sofia a pornit într-o plimbare prin câmpurile înconjurătoare. Pe măsură ce se apropia de lanul cu porumb, a observat o cutie mică și strălucitoare printre spicele de porumb. Era cutia magică din lanul cu porumb!

Curioasă, Sofia s-a apropiat de cutie și a început să studieze simbolurile ciudate de pe ea. În acel moment, deodată a apărut un magician în fața ei. Era înalt, cu părul alb și ochii sclipitori ca niște stele. Magicianul era cel care stăpânea puterea cutiei magice.

Magicianul i-a spus Sofiei că cutia era calea de intrare în Grădina Fermecată, un loc unde se întâmplau cele mai neobișnuite lucruri și unde animalele puteau vorbi. Sofia a fost uimită și în același timp plină de nerăbdare să vadă această minunată grădină.

Magicianul a deschis cutia magică și a îndemnat pisicuța Sofia să intre în ea. Într-o clipită, ea s-a trezit în mijlocul unei grădini luxuriante și pline de flori colorate. Aici, copacii vorbeau, păsările cântau cele mai frumoase melodii, iar florile danțau în bătaia vântului.

Sofia a întâlnit animale din toate colțurile lumii, care aveau povești fascinante să-i împărtășească. A stat de vorbă cu un ursuleț polar care îi povestea despre aventurile sale în zăpezile de la Polul Nord. Apoi, a ascultat poveștile unui papagal vorbitor care călătorise în toate țările colorate ale lumii.

În timp ce explora Grădina Fermecată, Sofia a descoperit o fântână magică. Înăuntru se afla apa miraculoasă, care avea puterea să îndeplinească orice dorință. Sofia și-a dorit să fie mereu prietenoasă și de ajutor pentru toți cei din jurul ei.

După câteva ore petrecute în Grădina Fermecată, Sofia a realizat că este timpul să se întoarcă acasă. Magicianul a apărut din nou și a închis cutia magică. În clipa următoare, Sofia s-a trezit în câmpul de porumb, însă cu inima plină de amintiri frumoase și de prieteni noi.

De atunci, Sofia a devenit cel mai iubită și ascultată pisicuță din întreg cătunul. Toți animăluțele din jur îi căutau sfaturile și se bucurau de povestirile sale despre Grădina Fermecată.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, Cutia magică din lanul cu porumb, aventură, pisicuță Sofia, Grădina Fermecată, farmec, animale vorbitoare, prietenie.