Pisoița Mia și aventura ei în Grădina Fermecată – poveste scurta pentru copii

“Pisoița Mia și aventura ei în Grădina Fermecată”

Era odată ca niciodată o mică pisicuță numită Mia, care trăia într-o casă micuță, într-un sat liniștit. Mia era o pisicuță adorabilă, cu blana pufoasă și ochi verzi strălucitori. Îi plăcea să se joace, să exploreze și să descopere lucruri noi în fiecare zi.

Într-o dimineață frumoasă de primăvară, Mia se trezi cu o idee strălucitoare. Avu un vis minunat în care se trezea într-o grădină fermecată, plină cu flori colorate și animale drăgălașe. Decise să pornească într-o aventură și să găsească acea grădină fermecată.

Porni pe străzi și ferăstraie, trecând pe lângă case și jucându-se cu alți animăluțe din sat. În timp ce se furișa printre straturile de flori și râuri cristaline, ajunse într-un lan de porumb în care se părea că soarele strălucea mai puternic.

În mijlocul lanului de porumb, Mia descoperi o cutie mică și strălucitoare. Era o cutie magică! În timp ce Mia o privi cu uimire, o voce caldă se auzi din cutie: “Bună, Mia! Sunt magicienul Fermecător. Vreau să te invit în Grădina Fermecată, unde vei găsi cele mai frumoase flori și cele mai dolofane animale.”

Mia fu foarte încântată de această invitație. Își dădu seama că acel lan de porumb era portalul către această minunată grădină. Fără să stea prea mult pe gânduri, își făcu curaj și sări înăuntru.

Odată ajunsă în Grădina Fermecată, ochii ei explodară pur și simplu de bucurie. Erau flori de toate culorile și forme, de la trandafiri roșii până la lalele galbene. În jurul ei, animale drăgălașe se jucau și cântau. Mia râse și se alătură jocului lor.

Trecuseră câteva ore când Mia simți că se apropie seara. Își adună curajul și întrebă pe cineva din grădina fermecată cum să se întoarcă acasă. Un cuib de păsări înțelepte îi spuse că tot ce trebuie să facă era să fugă cât de repede putea prin lanul de porumb, folosind magia inimii sale curajoase.

Așa că Mia porni la fugă, simțind cum magia în interiorul ei o călăuzea. Fiecare pas o aducea mai aproape de casă și de iubitoarea sa familie. Își auzi inima bătând puternic și numără până la trei.

La al treilea pas, Mia se trezi în patul ei, în siguranță și fericită. Își povesti aventura părinților ei, care o ascultară cu admirație și iubire. Cu toate că grădina fermecată fusese de vis, Mia era fericită că se putea întoarce mereu acasă și să-și împărtășească poveștile cu cei dragi.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povești pentru copii, poveste de adormit copiii, aventură, pisicuță, grădină fermecată, flori colorate, animale drăgălașe, joc, familia, acasă